Політика

Він з нами був, є і буде, – Тимошенко про червоний прапор на мітингу в Житомирі

29 December 2017, 12:42

Близько сотні людей зібрались на майдані Перемоги вранці 29 грудня. В руках вони тримають квіти, портрети радянських військових, державні прапори України та червоні прапори. Хоч частина символіки на тканині і була заклеєна, на прапорах чітко вгадувались силуети радянських символів.

Під час мітингу люди згадували про Радянський союз, боротьбу «проти фашистів» та про річницю визволення Житомир від гітлерівських військ.

«Я думаю, що це один із святих днів для нашого міста Житомира, для нашої громади. Не за горами 31 грудня – день, роковини визволення Житомира від німецько-фашистських окупантів. Я думаю, що цей день має у кожного викликати не тільки пам’ять, але й гордість за тих, яких, на превеликий жаль, вже немає поруч із нами. Тому сьогодні вклонились, як і кожного року це робимо, поклали квіти, згадали, привітали один одного. Бо, як я казав на мітингу, пам’ять – це рідна сестра совісті», - сказав Микола Тимошенко.

За словами Миколи Тимошенка, мітингарі виконують закон про декомунізацію, однак не можуть відмовитись від своїх переконань. Саме тому під час мітингу можна було побачити червоні прапори, на яких була заклеєна радянська символіка.

«Прапор перемоги не може викликати подвійного трактування, або подвійного сприйняття. А ми, на жаль, не дозволяємо собі порушення закону. Те, на що у цьому запитанні пробували натякнути. Ми виконуємо. Нам дуже боляче, бо витравлюють із нашої душі, із наших переконань, те святе, чим пишалось чимало поколінь. Ми не допускаємо того, чого немає на прапорі і ви цього не побачили. А червоний прапор подвійного трактування викликати не може. Він з нами був, він є і буде», - сказав Микола Тимошенко.

Завершуючи мітинг, люди поклали квіти до пам’ятника радянським воїнам.

Нагадаємо, на майдані Корольова пенсіонери з червоними прапорами протестували проти високих тарифів та навіть вирішили створити «Комітет по спасінню України».

Як Житомир.info, вранці 29 грудня у центрі Житомира прихильники Компартії зібралися з нагоди заснування СРСР та визволення міста.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комуністи мітинг червоний прапор декомунізація 
Матеріали по темі