Влада

Президент призначив дворічну стипендію житомирському лікарю-«кіборгу»

30 December 2017, 11:23

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про призначення державних стипендій видатним діячам охорони здоров’я». Довічні стипендії отримали 13 медиків, дворічні – 70 медиків.

Про це повідомляє прес-служба президента України 30 грудня.

«Серед відзначених діячів охорони здоров’я працівники комунального закладу “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова”, низки медичних закладів в Івано-Франківській, Чернігівській, Запорізькій, Чернівецькій, Волинській, Дніпропетровській, Сумській, Житомирській, Львівській, Київській, Рівненській, Донецькій та Тернопільської областях», - йдеться у повідомленні.

З-поміж тих, хто отримав дворічну стипендію – житомирський лікар-анестезіолог Сергій Архангельський, який був медиком у Донецькому аеропорту.

«Відповідно до Указу Президента України від 10 вересня 2011 року № 906 “Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери” (зі змінами, внесеними Указами від 12 липня 2013 року № 377, від 30 грудня 2013 року № 717 та від 7 травня 2015 року № 256) п о с т а н о в л я ю:

Призначити державні стипендії видатним діячам охорони здоров’я:

2) дворічну:

АРХАНГЕЛЬСЬКОМУ Сергію Руслановичу – 1968 року народження, лікарю-анестезіологу відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії комунальної установи «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради», – йдеться у документі.

Лікар з 20-річним стажем Сергій Архангельський воювати пішов добровольцем одразу після початку антитерористичної операції на сході України. До того – був медиком на Майдані.

Інтерв’ю з захисником Донецького аеропорту Сергієм Архангельськиим дивіться тут.


Як повідомляв Житомир.info, до Дня незалежності президент нагородив жителів Житомирської області державними нагородами.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сергій Архангельський Петро Порошенко кіборги ДАП військовий лікар 
Матеріали по темі