Політика

Житомирський нардеп Розенблат не збирався святкувати Новий рік у Німеччині, а хотів відвідати економічний форум у січні

30 December 2017, 12:51

Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат не збирався святкувати Новий рік у Німеччині, а хотів відвідати економічний форум, який відбудеться на початку січня.

Про це він розповів у коментарі Житомир.info 30 грудня.

Розенблат підтвердив, що звертався у САП з проханням поїхати на форум і йому відмовили. Але спростував інформацію, раніше поширену у ЗМІ, про те, що він нібито збирався там святкувати Новий рік.

«Я й не збирався їхати святкувати Новий рік у Німеччині. Просто з 9 січня в Німеччині буде великий економічний форум і виставка деревообробної промисловості, куди мене запросили як одного зі співавторів закону про мораторій на вивезення лісу-кругляка. Запросили, щоби поспілкуватися про перспективи лісової галузі в Україні та залучення інвесторів. Я отримав офіційне запрошення і подав лист з проханням поїхати туди», – уточнив Розенблат.

Нардеп також повідомив, що в новорічну ніч він буде на Різдвяному ярмарку у Житомирі.

«Новий рік я за традицією святкуватиму у Житомирі на майдані Корольова з житомирянами», – сказав Розенблат.

Разом з тим, нардеп зазначив, що вважає таку відмову САП прикладом подвійних стандартів та вибірковості з боку правоохоронних органів.

«Припускаю, що це також може бути особистою помстою, адже я подав позов до суду на Назара Холодницького щодо перебування його одразу на двох посадах», – додав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info,17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки. Народний депутат заявив, що його пограбували. В НАБУ заявили, що вони запобігли вивезенню за кордон матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи». Слідчі дії відбувалися на території аеропорту Жуляни. Крім того, НАБУ звинуватило житомирського нардепа в незаконному отриманні дипломатичного паспорта.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат НАБУ САП Різдвяний ярмарок Новий рік 
Матеріали по темі