Влада

Посадовець райради в Житомирській області підтримала включення сестри й чоловіка до списку присяжних суду

4 January 2018, 12:43

Заступницю голови Овруцької райради Житомирської області визнали винною за допущений конфлікт інтересів.

Про це 3 січня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

За даними прокуратури, на сесії районної ради посадовець проголосувала за затвердження списку присяжних районного суду, до складу якого увійшли її чоловік та рідна сестра.

«Йдеться про те, що заступник голови Овруцької районної ради, будучи посадовою особою, уповноваженою на виконання функцій органу місцевого самоврядування, порушила вимоги антикорупційного законодавства та допустила конфлікт інтересів. Зокрема, достовірно знаючи, що на розгляд сесії районної ради винесено питання про затвердження списку присяжних Овруцького районного суду, до якого включено близьких їй осіб, а саме, чоловіка та рідну сестру, не повідомила представницький орган місцевого самоврядування – сесію районної ради - про наявність у неї реального конфлікту інтересів. У подальшому посадовець, будучи ознайомленою із вимогами антикорупційного законодавства, разом з іншими депутатами проголосувала за затвердження списку присяжних районного суду, до складу якого увійшов її чоловік та рідна сестра», - інформує прокуратура.

Такими діями заступник голови районної ради порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції» та вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. За результатами судового розгляду постановою Коростенського міськрайонного суду заступницю голови райради визнано винною у скоєнні адміністративних правопорушень, - уточнює прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017 року голову Брусилівської райради в Житомирській області оштрафували за договори з донькою, а сільській голові, яка видавала премії своїй дочці, присудили 3400 грн штрафу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура конфлікт інтересів посадовець  
Матеріали по темі