Місто

У Житомирі у переддень Різдва благодійники влаштували святковий родинний обід для безхатьків

6 January 2018, 15:49

Гаряча юшка, м’ясне рагу та солодкі подарунки – у Житомирі у переддень Різдва благодійники влаштували святковий родинний обід для безхатьків.

Цьогоріч Багату кутю знедоленим подали в Житомирському Центрі обліку безпритульних. За словами голови правління ЖОГО «Милосердя» Владислава Паламарчука, організатори святкового обіду ставили собі за мету створити в Центрі родинну атмосферу, бо цього тутешнім мешканцям не вистачає найбільше.

«Ці люди, які з якихось причин опинилися на вулиці, вони не тільки самотні, вони з якихось причин розірвали сімейні стосунки. А всі ми знаємо, що якраз в новорічні свята наша душа рветься до сімейного спілкування. Це більше сімейне свято, ніж державне або міське. Кожному хочеться побути в звичайній родині. І зараз ми намагаємося створити атмосферу сім'ї. Це люди, які багато років не відчували цієї атмосфери. І ми намагаємося в цьому центрі її створити. Я б хотів, щоб це був дім. Дім для багатьох, нехай і тимчасовий, але дім. Я дуже вдячний всім тим, хто приєднався», - розповідає Владислав Паламарчук.

До організації святкового обіду в Центрі обліку безпритульних долучились і релігійні громади. Кажуть: напередодні Різдва хочуть подарувати частинку тепла тим, хто опинився в скруті.

«Прийшли ми зі святковим настроєм, оскільки народжується Ісус. І ми хочемо розділити цю радість і це свято разом із тими, хто не має помешкання і не має рідних поруч. Щоб вони відчули свято, щоб це було для них хоч трішечки родинне тепло та затишок. Тому ми їм даруємо тепло. Приготували солодощі наші старші жіночки, на обід кожен приніс щось своє. Щось маленьке, щось смачне. Даруємо їм теж солодкі подарунки та теплі шкарпетки. Бо знаємо, що в центрі холодно», - каже представниця Об'єднання Католицького Апостольства Вікторія Свінціцька.

Світлана Рудольф жила на вулиці з 2011 року і лише нещодавно потрапила до Центру обліку безпритульних. Жінка каже: сьогоднішній Святвечір для неї особливий, оскільки зустрічає вона його разом із донькою, з якою не спілкувалась щонайменше чотири роки.

«У мене божественний настрій. Тому що я зустріла тут свою рідну дочку, і я довго не зустрічала Різдво. Для мене сьогодні – це святий день. Люди там на вулиці нічого не бачать. Вони бачать підвали, вони бачать під'їзди. З Божою допомогою, тут завжди всіх раді прийняти, дати людині душу, доброту. Я навіть не знаю, як сказати. Просто посміхнутися йому ласкаво, обійняти по-братськи, по-материнськи. І він відтане, він буде радий і залишиться тут. Він не піде на вулицю знову бродяжити і горілку пити, він залишиться тут і буде допомагати», - розповідає Світлана.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року благодійники влаштували святковий Різдвяний обід для безхатченків і малозабезпечених людей.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво безхатько благодійник Паламарчук 
Матеріали по темі