Місто

Перші петиції у новому році на сайті Житомирської міської ради – про валідатори та ПТУ

9 January 2018, 13:30

В перші дні нового року на сайті Житомирської міської ради опубліковані дві петиції.

2 січня опубліковане звернення Дмитра Петровича Богатирчука щодо контролю за перевізниками.

«Наболевшая тема про валидаторы, вот наступил тот долгожданный момент когда они появились в маршрутках. Многие думали что это что-то изменит и к лучшему но "получилось как всегда"... Водителя не выдают билеты так как им это банально не выгодно, а пассажиры из-за своей малой осведомленности не спешат их брать, не понимая в этом смысл. Первые не выдают билеты так как это дает им возможность занизить реальные показатели пассажиропотока и тем самым выкачать больше денег из бюджета (то есть из кармана обычных людей) и в конце концов требовать поднятия тарифа оперируя фактами (что по валидатору например проезжает 50 человек в день, а по факту может быть 500). Назревает вопрос, а для чего или для кого старались если от этого нету пользы? Зачем вводить систему если она не подлежит контролю, просто для галочки? Предлагаю ввести контроль за обилечиванием пассажиров в виде постоянных проверок контролеров и выписыванием кругленьких штрафов за не выдачу чеков при чем не только водителям но и пассажирам например в пропорции 90% к 10%% что-бы оба были заинтересованы», - пише автор петиції, яку вже підтримали 142 людини.

Друге звернення розміщене 5 січня, воно стосується об’єднання ПТУ, його автор – Віталій Андрійович Харченко.

«Протест від учнів ДПТНЗ "ВПУ м. Житомира", діти котрі поступали в цей навчальний заклад мали види на диплом училища вищого рівня. Діти які навчаються на спеціальностях "7241 електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин" та "7212 Електрогазозварник" навчаються 3,5 роки та потрапляють під це з'єднання. У разі якщо учнів з ДПТНЗ "ВПУ м. Житомира" приєднають до "Житомирського професійного політехнічного ліцею", вони отримають диплом нижчої категорії ніж мали, тай отримають максимум 3-тій розряд замість 4-того. та потратять лишніх пів року на навчання, на якому вони мали б отримувати третій розряд. Як заявило керівництво обох навчальних закладів: "Місту не вигідно вчити учнів 3,5 року." Так ось хочу донести до депутатів міької ради, що в ДПТНЗ "ВПУ м. Житомира" є программа навчання 1,5 роки, але вона діє тільки для учнів що прийшли після 11-го класу, а для учнів що прийшли на навчання після 9-го 3,5 роки. Так ось, МИ ВИМАГАЄМО, ЩОБ ВИ НЕ З'ЄДНУВАЛИ НАС!!!», - пише автор петиції, під якою станом на 9 січня лише два підписи.

Всього у 2017 році на сайті Житомирської міської ради було опубліковано 324 петиції, більшість з яких не набрали необхідної кількості голосів. На 24 електронних звернення міська влада надала відповіді, під 33 ще продовжується збір підписів.

Як повідомляв Житомир.info, електронні петиції Житомирська міська рада почала приймати з 3 листопада 2015 року, за 90 днів треба зібрати 250 підписів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція міська рада звернення 
Матеріали по темі