Економіка

​З 2018 року Житомирська ОДА збільшила верхню межу для пільгових кредитів на розвиток бізнесу до 1,5 млн грн

11 January 2018, 16:37

З 2018 року Житомирська ОДА збільшила межу пільгового кредиту на розвиток малого та середнього підприємництва до 1,5 млн грн, а також відшкодовуватиме облікову ставку НБУ від суми кредиту (нині це 14,5%).

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Олексія Шатила.

«Заявки від бізнесу на пільгове кредитування ми прийматимемо 3 місяці. Брати такий кредит стало ще вигідніше, так як зросла облікова ставка НБУ і становить тепер 14,5%, а ми компенсуємо саме цю ставку. Наприклад, якщо підприємці беруть кредит під 20% річних, ми їм компенсували 12,5%, а зараз ми відшкодовуємо 14,5% і підприємцю залишається виплатити лише 5,5%», – сказав Олексій Шатило.

Бізнес-проекти на пільгове кредитування із частковим відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами Житомирська ОДА приймає на конкурсній основі.

Банки-партнер програми – ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрексімбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень».

Претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати таким вимогам:

  • зареєстровані на території Житомирської області;
    • не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів;
    • реалізують бізнес-проекти, спрямовані на створення нових робочих місць;
    • працюють у межах видів діяльності, визначених Порядком.
  • Детальні умови участі у конкурсі, зразок заявки на участь у конкурсі та перелік документів, які подаються суб’єктами підприємництва читайте тут.

    Документи необхідно подати до департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА до 02.04.2018 року, за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25, каб. 206.

    Детальну інформацію також можна отримати за телефонами: (0412) 47-44-37, 47-44-92 та в банках-партнерах Програми або відсканувавши QR-код.

    Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році такий кредит був наданий двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів. На реалізацію програми було передбачено 500 тис. грн. За умовами максимальна сума кредиту склала 750 тис. грн терміном до 3 років, а максимальна сума компенсації – 94 тис. грн.

    Житомир.info

    Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
    Теги: кредити позики ОДА програми для підприємців 
    Матеріали по темі