Здоров'я

​У Житомирській області вакцинували 77% дітей, які підлягали щепленням від кору, – УОЗ

12 January 2018, 16:47

Станом на 12 січня 2018 року в Житомирській області не зареєстровано випадків захворювання на кір. Проте, нині триває посилена вакцинація проти кору дітей 2008 – 2016 років народження, які не були вчасно вакциновані або ревакциновані.

Про це інформує управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

«Станом на 12 січня поточного року із 22887 дітей, які підлягали щепленням від кору, епідемічного паротиту, краснухи, вакциновано 17629, що в середньому складає 77,0%. А серед дітей 2016 року народження відсоток тих хто отримав вакцинацію складає 96,5. У 2017 році в нашій області зареєстровано 6 випадків захворювань на кір: 4 – в місті Житомирі та 2 – в Малинському районі. Серед захворілих – 4 нещеплених. У поточному році поки що лабораторно підтверджені захворювання не реєструвались», - повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Березовський.

Зважаючи на складну ситуацію із захворюваністю на кір, яка склалась у країні, в управлінні наполегливо радять батькам дітей, які ще не вакциновані проти кору, негайно звернутись до закладу охорони здоров’я за місцем проживання та зробити щеплення.

«Нагадуємо, що вакцина ПРІОРИКС виробництва Бельгії практично не викликає побічної дії, місцевих та загальних реакцій організму», – зазначають в УОЗ ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, медики розповіли, скільки дітей в Житомирській області щеплено проти кору станом на кінець грудня 2017 року.



Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення епідемія кору 
Матеріали по темі