Влада

​У пенсійному фонді пообіцяли розібратися з проблемою жителів села в Житомирському районі, де закрили відділення Ощадбанку

16 January 2018, 10:38

16 січня до редакції Житомир.info звернулися жителі села Троянів Житомирського району. У зв’язку з закриттям відділення Ощадбанку у людей виникли проблеми з отриманням пенсій.

«У селі закривають відділення Ощадбанку і у людей літнього віку виникла проблема з тим, щоб отримати пенсію або оплатити послуги», – розповіла донька пенсіонерки з Троянова Оксана.

У прес-службі Ощадбанку Житомир.info пояснили, чому закривають відділення у Троянові. Зокрема, зазначили, що утримувати його не рентабельно.

«Протягом останніх років воно є збитковим. До Троянівської селищної ради відносяться два села – село Троянів, де проживає 1800 осіб, та село Ставецьке з чисельністю населення 55 чоловік. Загалальна чисельність пенсіонерів двох сіл – 900 осіб. Відділення фактично обслуговує 198 пенсіонерів, 27 працівників бюджетної сфери (сільська рада, дитячий садок та будинок культури), 38 отримувачів соціальних виплат. З прилеглих сіл у відділенні постійно обслуговуються лише 18 осіб. Решта бюджетних та комерційних організацій, що розташовані в селі Троянів, у відділенні не обслуговуються. Внаслідок відсутності клієнтської активності відділення протягом останніх років є збитковим і безперспективним з точки зору прибутковості», – повідомили у прес-службі.

Жителям села в Ощадбанку порадили перейти на обслуговування в інше відділення або отримувати виплати через Укрпошту.

«При цьому зазначаємо, що мешканці села не залишаються без банківського обслуговування. Їм пропонується перейти на обслуговування до найближчого відділення Ощадбанку або Укрпошти відповідно до Меморандуму про співпрацю між Ощадбанком і Укрпоштою», – проінформували у прес-службі.

За словами доньки пенсіонерки, більшість пенсіонерів вирішили отримувати виплати у поштовому відділенні в Троянові. Тож, написали листа в пенсійний фонд з проханням пояснити процедуру переходу на обслуговування в Укрпошту.

«Нам відписали, що для цього усім нашим пенсіонерам треба їхати в Житомир і писати заяви особисто або передавати через представників, але нотаріально завірені. А де ж ми їх завіримо нотаріально? Все одно треба всім їхати в Житомир до нотаріусів. У нас тут старі баби є, які з ліжка встати не можуть. Як їм бути? Хіба не легше, щоби приїхав хтось до нас, в Троянів, з пенсійного фонду і всі люди написали заяви? Ми будемо дуже вдячні», – пояснила жінка.


Очільник головного управління Пенсійного фонду у Житомирській області Іван Заінчковський у коментарі Житомир.info повідомив, що візьме ситуацію на контроль.

«Ми вже займаємося цією проблемою, питання буде вирішено найближчим часом. Людям нікуди не треба їхати – всі отримуватимуть пенсію на місці. Наші представники самі виїдуть у Троянів. Ми повідомимо голову сільської ради, коли це буде, і все врегулюємо», – зазначив Іван Заінчковський.

Як повідомляв Житомир.info, 27 грудня начальник пенсійного фонду Житомирської області розповів, кому з нового року підвищать пенсії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Заінчковський Ощадбанк пенсійний фонд Укрпошта пенсії 
Матеріали по темі