Місто

Житомирські смітники «позеленіли»: городяни масово викидають новорічні дерева

18 January 2018, 13:19

Житомиряни масово виносять з домівок «дух» Нового року - ялинки й сосни, більшість з яких навіть не обсипалася і не втратила форму й колір. З кожним днем на смітниках все більше зелених красунь. Вочевидь, містяни поспішають винести новорічні дерева з помешкання ще до того, як з них почнуть сипатися гілки, і майданчики для відходів «позеленіли» десь з 15 січня.

18 січня, перед Водохрещем, наша фотокореспондент пройшлася по деяких вулицях у центрі Житомира, на Крошні та Богунії, зафіксувала «соснопад» у дворах будинків та переконалася, що не всі доносять ялинки до смітників, а залишають їх просто біля під’їздів або в декількох метрах від контейнерів.

Як повідомив Житомир.info директор комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міськради Олександр Шевчук, станом на 18 січня з підприємством ще не укладали угоди про переробку новорічних дерев на щепу.

«Користуючись нагодою, звертаємося до керівників ЖЕКів та ОСББ з пропозицією переробки ялин та сосон з єдиною умовою: самодоставка. Ми готові виділити ділянку для новорічних дерев і приймати їх для того, щоб вони не валялися по смітниках і не потрапляли на звалище з побутовим сміттям. Дерева щепорізом переробляються на щепу, частина якої йде на опалення наших приміщень, частина – на підстилку в теплиці, а частина утилізується», - розповів Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у лісництвах Житомирської області можна придбати висаджену в горщик ялинку, яка продовжуватиме рости і після новорічних свят.

Як повідомляв Житомир.info, 2 роки тому викинуті ялинки вивозили на комунальне підприємство «Зеленбуд» для опалення теплиць, а на початку 2017-го новорічними деревами збиралися опалювати станцію водоканалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялина сосна Новий рік щепа "Зеленбуд"  
Матеріали по темі