Місто

У центрі Житомира дороги планують капітально відремонтувати за технологією ШМА і докласти плитку на тротуарах

18 January 2018, 15:03

У планах міської влади на поточний рік – капітальний ремонт доріг у центрі міста за технологію ШМА (щебенево-мастична асфальтобетонна суміш).

Про це в інтерв’ю Житомир.info повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ми в бюджет закладаємо 30 мільйонів гривень на проведення капітального ремонту доріг. Зробили вже проект по заміні асфальтового покриття за технологією ШМА в центральній частині міста – вулиці Київська, Бердичівська, Театральна – разом із заміною комунікацій під цими вулицями. Це проект вартістю більше 40 мільйонів гривень, ми закладаємо 30 мільйонів з міського бюджету і сподіваємося приблизно таку ж суму отримати з державного дорожнього фонду. І паралельно будемо доробляти плитку. Ми хочемо не просто оновити асфальтове покриття, а замінити комунікації, тому що якщо робити дороги згідно цієї технології ШМА, то у неї гарантійний термін – більше 10 років. Розкопувати потім буде дуже дорого, тому що це два шари асфальту, спеціальний щебінь, спеціальне покриття, пластикова розмітка і так далі», - розповів мер Житомира.

За його словами, капітально будуть ремонтувати асфальт на Театральній, вулицю Велику Бердичівську від майдану Соборного до бульвару, а Київську – до універмагу. Вартість заміни комунікацій на цих ділянках становить 27 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, роботи по реконструкції тротуарів в центрі міста з укладанням нової плитки розпочалися 12 серпня 2016 року і досі не завершені.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: асфальт дорога ремонт Сухомлин  
Матеріали по темі