Місто

Жителі Вільського Шляху в Житомирі розробили нову схему руху маршруту №19-А, перевізник не проти спробувати

23 January 2018, 17:06

У Житомирі жителі вулиці Вільський Шлях та селища Лісового скаржаться на маршрутне таксі №19-А, яке не дотримується графіку руху. Люди бідкаються: інколи доводиться чекати на маршрутку до двох годин, або ж взагалі йти через хащі на зупинку в іншому районі. Коли терпець людей увірвався, вони написали заяву-скаргу, зібрали близько двох тисяч підписів та пішли шукати допомоги до міськради.

«Просимо розглянути питання і прийняти рішення щодо перевезення мешканців вулиці Вільський Шлях та прилеглих до неї вулиць та провулків. Просимо скасувати маршрут №2 назавжди та змінити рух маршрутних таксі №19 та №19-А. Інтервал між маршрутними таксі від 40 хв до півтори години. Після 19-ї години на маршруті №19-А, який їде по Вільському Шляху, вже майже не їздять. Часом буває останній автобус в районі восьми годин вечора. Зобов’язати перевізника умовами договору на перевезення пасажирів, забезпечити регулярні перевезення з фіксованим інтервалом руху, зручним для всіх мешканців», - зачитує текст заяви Тетяна Дрепіна.

Роз’яснити ситуацію береться перевізник, директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

«Проблема у нас є, скарги є і скарги будуть. Зараз будемо вирішувати, щоб у подальшому скарг не було. 16 машин - цього транспорту недостатньо. Потрібно однозначно збільшити кількість графіків», - каже директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

Натомість, пані Тетяна пропонує нову схему руху маршруток №19 та №19-А, яку розробили жителі Вільського Шляху. На думку останніх – це найліпший варіант як для них, як пасажирів, так і для перевізника.

«Один їде по вулиці Вільський Шлях, далі до селища Лісового, повертається через Богунію, через проспект Миру і повертається далі по маршруту. Фактично, один на зустріч одному», - показує схему руху маршруток Тетяна Дрепіна.

І тут заступник мера Дмитро Ткачук спільно із перевізником стали рахувати скільки машин та, скільки часу потрібно, аби забезпечити запропонований рух.

«Щоб зробити повне коло маршрутці потрібно 112 хвилин, 8 автобусів, інтервал 15 хвилин. Варіант такої, запропонованої мешканцями схеми вам прийнятний?», - запитує заступник Житомирського голови Дмитро Ткачук.

«Пробувати потрібно», - відповідає директор ПП «Шеріфф» Олександр Янчук.

«Тоді ми ініціюємо це питання, рекомендації комісії, виносимо на виконком та міняємо», - додає Дмитро Ткачук.

Щоб у подальшому уникнути непорозумінь, член виконкому Руслан Годований наполягає, не просто на словах закріпити домовленість, а дослідити та запротоколювати усі вимоги та зобов’язання.

«Є начальник управління транспорту, є перевізник, є голова ініціативної групи. Виходьте, друзі мої, сідайте у машину, обкатуйте зараз маршрут, малюйте собі схемку, пишіть протокол по яким зупинкам має їздити, через який інтервал має їздити, обраховуйте кількість машин. Після цього нехай голова ініціативної групи разом з перевізником приходять на депутатську комісію і доповідають, що вони зрозуміли один - одного. Щоб потім не було, як завжди, що ми приймаємо на виконкомі по п’ять рішень, а нам перевізники розповідають, що ми не те прийняли», - сказав член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

Зрештою, пропозицію члена виконкому присутні підтримали.

«Управління транспорту зараз ініціює процес зміни самого маршруту по принципу 8 на 8 машин, один назустріч іншому. Далі розробляємо паспорт руху, затверджуємо. Дивимось, якщо вистачає, то їздимо так. Якщо не вистачає, то говоритимемо про додавання іще двох графіків», - підсумовує Дмитро Ткачук.

Разом із тим, Дмитро Ткачук зазначив: остаточні висновки по роботі маршруту №19 та №19-А зможуть оголосити вже наступного вівторка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук Вільський Шлях перевізник Янчук  
Матеріали по темі