Місто

Представник Держмолодьжитла розповів, якими програмами можуть скористатися немісцеві, щоби отримати житло в Житомирі

24 January 2018, 12:02

Люди, які не прописані в Житомирі, не можуть взяти участь у програмі пільгового молодіжного кредитування, але для них доступні інші варіанти.

Про це в прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info розповів директор Житомирського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Павло Шестопалов.

За умовами програми надання пільгових довготермінових кредитів молоді, потрібно стояти на квартирній черзі. Якщо ж людина не зареєстрована в обласному центрі, то на квартирну чергу у Житомирі її не поставлять.

«Вони можуть взяти участь у програмі «Доступне житло» або піти по програмі надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво та придбання житла за рахунок коштів Статутного капіталу Держмолодьжитла. Там необов’язково повинна бути прописка у місті Житомирі, вона може бути в Житомирській області. Але вони обов’язково мають взяти довідку з місця реєстрації про те, що вони потребують поліпшення житлових умов», – зазначив Шестопалов.

За словами Шестопалова, програмою «Доступне житло» можуть скористатися громадяни, які потребують поліпшення житлових умов і мають у власності не більше 13,65 м2 житлової площі.

«Ми почали працювати з 28 листопада 2017 року. Якраз зараз формується черга на цю програму. На цей момент зареєструвалися 37 сімей. Деталі можна дізнатися на нашому сайті, кожна людина може подивитися, якою вона зареєстрована в черзі. Цією програмою можуть скористатися не лише учасники АТО або переселенці, для яких розмір державної підтримки становить 50%, але й звичайні громадяни. Тільки для них буде співфінансування 30 на 70%», – повідомив Павло Шестопалов.

За більш детальною інформацією чиновник радить звертатися до Житомирського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву за адресою: м. Житомир, вул.Леха Качинського, 12а. Телефон: (0412) 42-25-12.

Подивитися ефір повністю можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області почали формувати чергу з громадян, які хочуть взяти участь у програмі «Доступне житло».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільгове молодіжне кредитування доступне житло Шестопалов 
Матеріали по темі