Влада

Житомирський перевізник з 2016 року судиться з управлінням транспорту через пільговиків

24 January 2018, 12:23

З квітня 2016 року триває судова тяганина між «Житомирським АТП-11827» та управлінням транспорту та зв’язку Житомирської міської ради.

Перевізник подав до суду на управління і в обґрунтуванні позову вказав, що з 2015 року неодноразово звертався до управління з пропозицією визначити види та обсяги пільгових перевезень та порядку компенсацій за них. Однак, всі звернення були залишені без задоволення. Перевізник вимагав визнати протиправним примушування його до перевезення пільгових категорій без визначеного об’єму перевезень та порядку компенсацій. На час подання позову ТОВ «Житомирське АТП-11827» обслуговувало два міські автобусні маршрути: №2 сполученням «с.Лісове - Полісся» та №26 сполученням «Богунія - М’ясокомбінат».

2 листопада 2017 року у Єдиному реєстрі судових рішень оприлюднили постанову Корольовського районного суду м.Житомира, якою бездіяльність управління визнана протиправною. Постановою від 16 серпня 2017 року суд частково задовольнив позовні вимоги перевізника та зобов’язав управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради визначити види та обсяги пільгових перевезень пасажирів, розмір компенсацій за пільговиків та механізм їх виплати.


Не погоджуючись з цим рішенням, управління транспорту подало апеляційну скаргу. 23 січня мало відбутись судове засідання в Житомирському апеляційному адміністративному суді, однак розгляд справи перенести на лютий.


Нагадаємо, управління транспорту судиться з житомирськими перевізниками, які відмовляються сплачувати штрафи.

Як повідомляв Житомир.info, з вересня 2016 року міська влада шукала нових перевізників на маршрути №2 та №26, в жовтні цього ж року втретє оголошували конкурс на обслуговування цих двох маршрутів. З грудня 2016 року маршрут №2 не обслуговується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перевізник суд пільговик  
Матеріали по темі