Здоров'я

​У трьох жителів Житомирської області діагноз «кір» не підтвердився, - заввідділом епіднагляду

24 January 2018, 14:02

У трьох дорослих та дитини з Житомирської області, у яких раніше підозрювали кір, попередній діагноз не підтвердився.

Про це Житомир.info розповіла завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«24 січня ми отримали з Києва результати лабораторних досліджень стосовно трьох хворих, у яких була підозра на кір. Це двоє дорослих житомирян і 10-місячна дитина з Радомишльського району. Жоден з цих випадків лабораторно не підтвердився. Матеріали ще 4 людей, у яких попередньо діагностований кір, ще не досліджувались, бо поки це зарано робити. Отже, поки ми не маємо жодного клінічно підтвердженого випадку захворювання на кір в Житомирській області», - розповіла заввідділу.

Нагадаємо, кількома годинами раніше повідомлялося про 7 випадків підозри на кір в Житомирській області, в тому числі в 4 дітей. Сайт Міністерства охорони здоров’я України 23 січня поспішив повідомити про 3 випадки кору на Житомирщині.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2018 року епідеміологи розповіли про першу «трійку» хворих, в яких підозрювали кір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі