Політика

Жителі приміських сіл хочуть перекрити дорогу Житомир-Бердичів через підвищення вартості проїзду

26 January 2018, 14:18

Завтра, 27 січня 2018 року, мешканці села Сінгури Житомирського району та ближніх сіл проведуть попереджувальну акцію протесту проти підвищення цін на пасажирські перевезення – люди збираються перекривати дорогу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

«З 1 січня були підвищені тарифи на перевезення. Підвищені не всіма перевізниками і не на однаковому рівні. Найвище підняв тарифи, у розмірі 50%, перевізник Савіцький. Обласна адміністрація обіцяла до 25 січня розібратись з цим питанням. Вони влаштували моніторинг пасажиропотоку, але поки що результатів ми не почули, й питання лишилось не врегульованим. Тому ми, мешканці сіл Сінгури, Головенка, Вертокиївка, Рудня-Городище, Троянів та інших сіл, проводимо попереджувальну акцію», – цитує прес-служба голову Житомирської районної організації ВО «Свобода» Тетяну Голік.

Зазначається, що громадськість сіл о 12:00 поблизу старої школи в селі Сінгури.

«Це центральна вулиця Житомирська, якою їздять на Бердичів. Будуть перекривати дорогу на пішохідному переході (не доїжджаючи до центру села) біля старої школи», - уточнили в обласній організації ВО «Свобода».

Нагадаємо, через Сінгури проходить міжнародна траса М-21 Витуповичі-Могилів-Подільський.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня жителі сіл Жиитомирського району зустрічалися з головою ОДА Ігорем Гундичем з приводу підвищення вартості проїзду у приміських маршрутках. Гундич обіцяв вивчити пасажиропоток і на наступному тижні (який закінчується 28 січня) зустрітись із перевізниками та обговорити ціни на проїзд у приміському транспорті. Обслуговує приміські житомирські маршрути перевізник Аркадій Савіцький, який 10 січня зустрічався з жителями передмістя Житомира, обуреними підняттям майже на 50% вартості проїзду на маршруті №110 – з 8,5 грн до 12 грн. На наступний день після зустрічі вартість проїзду знизили до 10 грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник транспорт акція "Свобода"  
Матеріали по темі