Суспільство

У райцентрі Житомирської області мати-одиначка бореться з чиновниками за пільги для школярів

29 January 2018, 11:22

Місцева влада Малина Житомирської області скасувала пільги на проїзд школярам. Таким чином, чиновники порушили закон, який виконує вся Україна. Але влада Малина каже: подумаєш, до школи 2 кілометри. Не хочуть платити – можуть йти пішки. В місяць на одну дитину, яка їздить до школи, харчується, повертається додому і їде в один гурток, щомісяця батьки витрачають 880 гривень. Вони з жахом думають про можливе підвищення тарифу, бо зараз в багатьох містах ціна на проїзд підскочила.

Людмила Марченко сама виховує двох дітей. Вона першою заговорила про пекучу несправедливість, коли школярів позбавили пільг. У маленькому місті такий протест – важка справа для самотньої мами. У жінки склалась непроста доля. Коли жінка завагітніла вдруге – раптово помер чоловік. Вона навіть не встигла йому розповісти, що чекає на доньку. Але це їй не завадило підняти дітей. Її діти, вже й самі випрацювали свою схему проїзду. Економлять, аби купити після школи пиріжок.Подробиці у сюжеті ТСН.Тиждень.


Як повідомляв Житомир.info, у селі Житомирської області діти декілька днів не ходили до школи, бо перевізник скоротив автобусний рейс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільги школярі проїзд харчування освіта 
Матеріали по темі