Місто

​Матвій Хренов розкаже, хто має оплачувати витрати за навчання дітей із передмістя у школах і дитсадках Житомира. Анонс «Теми дня»

29 January 2018, 14:02

У бюджеті Житомира на 2018 рік на освітні видатки передбачили 803, 6 млн грн. З них у 43,4 млн грн обійдеться утримання дітей, що зареєстровані поза межами обласного центру, але оплачувати їхнє навчання доводиться з міського бюджету.

«Школи – 1900 дітей, дошкільні навчальні заклади – 1000 дітей, позашкільні – 240 дітей. Видатки на іногородніх дітей по галузі освіти, які несе бюджет міста – 43 млн грн. Переходимо до галузі охорони здоров’я. Кількість хворих, які були проліковані у закладах міста та не були прописані у місті Житомирі, за рік склало 6 тисяч людей, тобто 6 тисяч послуг на 16 млн грн. В загальному цифра, яка тільки по гуманітарній сфері була витрачена на цих дітей складає 65 млн грн», – розповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов 26 січня під час першої зустрічі з головами прилеглих до міста ОТГ, сіл та районів у Житомирській міській раді.

Ще раніше, на сесії 18 грудня 2017 року житомирські депутати проголосували за звернення щодо відшкодування цих витрат з бюджетів місцевих громад з розрахунку 17,1 тис. грн на одного школяра та 28,7 тис. грн на вихованця дитсадка.

До прикладу, житомирські школи відвідують 293 учні, які зареєстровані у Станишівці. За їхнє навчання громаді доведеться компенсувати у бюджет Житомира 5 млн грн. За дошкільнят треба буде сплатити приблизно 2,5 млн грн (89 діток з розрахунку по 28,7 тис. грн).

Чи погодяться на такі умови представники влади з передмістя, буде видно вже за два тижні. Сторони домовилися знову зустрітися, щоби по пунктах розписати та обговорити реально можливі умови співпраці.

А сьогодні у прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info заступник міського голови Матвій Хренов більш детально розкаже про причини такого кроку, а також про можливі механізми впровадження.

Початок ефіру о 17.00





Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Хренов компенсація ОТГ 
Матеріали по темі