Місто

Матвій Хренов розповів, чи є шанс у немісцевих дітей потрапити в дитсадок чи школу Житомира

30 January 2018, 10:16

У першу чергу в житомирські заклади освіти прийматимуть дітей з мікрорайону, до якого належить заклад.

Про це розповів заступник мера Житомира Матвій Хренов у прямому ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info 29 січня.

«Закон про освіту говорить про те, що в першу чергу в навчальний заклад ідуть діти, які проживають в мікрорайоні. Є наказ по управлінню освіти, який говорить про те, що в першу чергу ми забезпечуємо тих дітей, які є мешканцями цього району. Тільки в другу чергу ми можемо говорити про всіх інших дітей», - сказав він.

На запитання про корупційні ризики, які можуть виникнути у зв’язку з першочерговістю набору та шансом дитини потрапити в ту чи іншу школу чи до дитсадка, заступник міського голови запевнив: влада Житомира діятиме в інтересах дітей.

«Наше завдання – діяти в інтересах дітей. Ми сподіваємось, що ОТГ підуть нам назустріч, і батьки в жодному разі не будуть заручниками цієї ситуації. Щодо можливої корупції. Ми (міська рада) будемо бачити списки цих дітей, і школа не може їх закрити, якщо ми не досягли згоди (у питанні відшкодування за навчання). Гадаю, до цього не дійде і ми знайдемо з усіма спільну мову. І третій момент. Влада в ОТГ не з’явилася з іншої держави. Жителі ОТГ є виборцями тих керівників ОТГ, які в них є сьогодні. Якщо виникне така ситуація, мешканці можуть їх запитати, як житомиряни запитують владу міста: чому ми не можемо водити дітей в садочок і що ви зробили, щоб наші діти отримували якісну освіту? Може, ви з Житомиром трохи тепліше розмовляйте?», - сказав Матвій Хренов.

У разі, якщо частина ОТГ не забажає піти назустріч, житомирська влада буде намагатися допомагати батькам, але це буде не так, як їм зручно, і не в тій школі, в якій їм зручно, - зауважив заступник мера.

«В Житомирі є школи, які не навантажені, це школи в нецентральній частині міста. Більшість батьків намагається влаштувати дітей в центр, бо вважається, що тут вищий рівень якості освіти. Попри все, діти мають навчатися, і ніхто не залишить дітей поза освітою», - запевнив Хренов.

Нагадаємо, заступник мера не вважає компенсацію за навчання дітей проблемою батьків і переконаний, що питання має вирішуватися в площині «влада Житомира – влада громад».

Ефір можна подивитися тут.

Нагадаємо, на сесії 18 грудня 2017 року житомирські депутати проголосували за звернення щодо відшкодування цих витрат з бюджетів місцевих громад з розрахунку 17,1 тис. грн на одного школяра та 28,7 тис. грн на вихованця дитсадка.

Як повідомляв Житомир.info, улітку 2017-го виконком прийняв рішення щодо звернення до облради, районних, селищних рад і ОТГ щодо відшкодування витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями Житомира. Проект рішення виконкому про відшкодування навчання нежитомирських дітей з’явився у червні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тема дня навчання школяр Хренов 
Матеріали по темі