Місто

Житомирський реабілітаційний центр братів Кузьміних налагоджує співпрацю з Трастовим Фондом НАТО

30 January 2018, 13:23

На Житомирщині офіційно зареєстровано більше 10 тисяч демобілізованих учасників АТО, близько 700 з яких мають інвалідність та потребують реабілітації. Саме такими військовослужбовцями й займається реабілітаційний центр братів Кузьміних у Житомирі. Пацієнт центру Юрій розповідає: отримавши травму хребта поневірявся по іншим медзакладам, однак це не давало очікуваних результатів, аж поки не потрапив до центру Кузьміних.

«Був я в госпіталях, і у Житомирській області, і у Київській, і у Львові, їздив на активну реабілітацію, але поки мені краще тут. У мене пішли великі результати, я тримаю спину більше, бо коли я сюди приїхав, то і у колясці довго сидіти не міг. Тут масажі, вертикалізація, спину закачую, на шведську стінку мене ставлять. Я ходжу вже на брусах», - розповідає демобілізований військовослужбовець ЗСУ Юрій Нагорський.

Засновники центру діляться, щоб підвищити якість роботи закладу, прагнуть налагодити співпрацю з владними структурами та іноземними партнерами.

«Ми хочемо рости далі, щоб якість послуг, обладнання і фахівці були найкращі. Щоб ті хлопці, які захищали наш спокій, наш мир, отримували якісну допомогу», - каже голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Зрештою, останніх почули. Адже на оглядини центру приїхали віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та керівник секції Трастових Фондів НАТО Фредерік Пежо.

«Надіюсь, що наша співпраця буде розвиватись далі і ми зможемо допрацювати та подивитися, де ми можемо допомогти в розбудові вашого Черкаського центру. Сподіваюсь, знову ж таки, що слово про ваші зусилля вийде за рамки України за допомогою залучення наших іноземних партнерів», - зауважує Віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми з радістю запропонуємо ті тренінги, які будуть проводитися у рамках Трастового Фонду НАТО, щоб до них долучалися ваші спеціалісти. Як приклад, у жовтні спеціалісти Львівського військового госпіталю та Ірпінського військового госпіталю знаходились місяць на тренінгах з фізіотерапії та ерготерапії в мультидисциплінарній команді у військовому шпиталі в Вашингтоні», - зазначає керівник секції Трастових Фондів НАТО Фредерік Пежо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних центр реабілітаці Климпуш  
Матеріали по темі