Влада

Житомир отримав 79 мільйонів на розрахунки за пільги і субсидії – це 44% від загальної заборгованості, - Прохорчук

31 January 2018, 12:41

Житомир отримав 79 мільйонів гривень на розрахунки за пільги і субсидії по житлово-комунальним послугам.

Про це говорили на позачерговому засіданні міськвиконкому 31 січня під час розгляду питання «Про погодження укладання договору та Порядку використання коштів».

Нагадаємо, відповідний проект рішення стосувався фінансової підтримки ТТУ, але за пропозицією заступника мера Сергія Кондратюка його доповнили пунктами про погодження використання коштів для надання фінансової підтримки комунальним підприємствам «Житомртеплокомуненерго» та «Житомирводоканал».

«Сам порядок (використання коштів) вам був розданий вчора, він також передбачає фінансову підтримку нашим комунальним підприємствам», - повідомив Кондратюк.

Члени виконкому одноголосно підтримали запропоновані доповнення і проект рішення в цілому. Після цього мер Сергій Сухомлин надав слово в.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діні Прохорчук.

«Прийняття цього рішення в частині водоканалу і теплокомуненерго дуже важливе було саме сьогодні, тому що ми вже сьогодні маємо профінансувати 2 млн 700 тис. грн водоканалу для розрахунку за електроенергію. На жаль, на 1 січня склалася дуже значна заборгованість, її сума складає 177 млн грн, по пільгах та субсидіях на житлово-комунальні послуги. В поточному році, 4 січня, прийнятий наказ Міністерства фінансів про порядок проведення зазначених розрахунків і ми вже отримали майже 79 мільйонів для оплати на пільги і субсидії. Разом з цим, технічне питання – виконання цього порядку – до сьогоднішнього дня не дозволяло провести ці розрахунки. Ми сподіваємося, що уже сьогодні до вечора будуть проведені розрахунки за природний газ – майже на 39 мільйонів, за тепло – 33 мільйони і близько 7 мільйонів – розрахунки за квартплату. Загальна сума фінансування, яку ми отримали – 78,6 млн грн, або 44% від заборгованості. Порівняно з попередніми роками ця сума фінансування дуже значна саме для січня місяця», - повідомила Діна Прохорчук.

Сергій Сухомлин пояснив, що роз’яснення Міністерства фінансів дозволяє ОСББ отримувати кошти за субсидії.

«По ОСББ була основна проблема – вимагали відкриття казначейських рахунків, але сьогодні вже є лист від Мінфіну, який дозволяє цього не робити. Якщо б вони відкрили (рахунки), то податкова могла б трактувати це як прибуткові надходження. Тепер вже є роз’яснення Мінфіну і сьогодні кошти вже підуть на ОСББ і на ЖЕКи», - зауважив мер Житомира.

Нагадаємо, 30 січня голови житомирських ОСББ записали відеозвернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо монетизації субсидій.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець листопада минулого року загальний борг держави по субсидіях перед Житомиром був 146 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком субсидії ЖКГ Прохорчук  
Матеріали по темі