Влада

​Якщо держава не змінить підхід до виплати зарплат медикам, доведеться лікуватися через Google, - мер Житомира

31 January 2018, 17:52

У Житомирі залишається болючою тема виплати зарплат медикам.

Про це за результатами медичної ради 31 січня у фейсбук написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«На медичній раді у Житомирі разом з Віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком обговорили проблемні питання, які турбують медпрацівників. У місті залишається болючою темою виплати зарплати медикам. Ми постійно закриваємо заборгованість держави за рахунок міського бюджету. З початку поточного року ми вже запустили механізм, щоб закрити дефіцит, який чекає нас», - написав міський голова.

Він висловив сподівання, що держава перегляне свої підходи щодо виплати заробітної плати, інакше людям доведеться лікуватися через Google.

«...Якщо ми ще декілька років залишимося у такій ситуації, то ми загубимо головне – наших медиків-спеціалістів. Фахівці роз’їдуться... Хто нас буде лікувати? Будемо лікуватися через Google», - висловився мер.

Він також повідомив, що на 2018 рік «поставили у пріоритетність ремонту в лікарнях міста та відкриття нового хірургічного відділення у ЦМЛ №2».


Нагадаємо, 31 січня в Житомир прибули з візитом перша леді країни Марина Порошенко та віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, фоторепортаж тут.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня 2017 року сесія Житомирської міської ради ухвалила рішення, яким виділила на зарплату медикам 13,87 мільйонів гривень: через недостатній обсяг медичної субвенції борги медикам довелося віддавати за рахунок бюджету розвитку Житомира. За кілька днів до сесії мер Сергій Сухомлин повідомив, що готується судовий позов до МОЗ, на сесії міської ради він уточнив, що відповідачами будуть два міністерства – охорони здоров’я та фінансів. У вересні 2017 року Житомирська міська рада звернулась до суду із позовом до Міністерства фінансів та Міністерства охорони здоров’я щодо медичної субвенції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікування медик заплата лікар  
Матеріали по темі