Події

Заступника керівника залізничної станції, якого у Бердичеві затримали на хабарі, відсторонили від посади

5 February 2018, 13:14

У Житомирській області відсторонено від посади заступника керівника залізничної станції, затриманого під час одержання 20 тис. грн неправомірної вигоди.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди заступником начальника залізничної станції Бердичів-Житомирський Козятинської дирекції залізничних перевезень ДП «Південно-Західна залізниця». За клопотанням, погодженим із прокуратурою області, ухвалою Корольовського районного суду від 01.02.2018 посадовця відсторонено від займаної посади строком на 2 місяці. Як повідомлялося раніше, під час досудового розслідування установлено, що до одержання неправомірної вигоди також причетний і керівник залізничної станції. Наразі обом їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Також обом обрано запобіжні заходи, зокрема, заступнику керівника - домашній арешт у нічний час із застосуванням електронного засобу контролю, його поплічнику – цілодобовий домашній арешт. На даний час керівник залізничної станції звільнився із займаної посади», - повідомляє прокуратура.

Додатково: за скоєння злочину такої категорії передбачено покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2018 року в Бердичеві СБУшники викрили на хабарі двох посадовців, які вимагали від підлеглого 20 тис. грн. Суд у Житомирі обрав запобіжний захід заступнику керівника залізничної станції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд хабар  
Матеріали по темі