Культура

У Житомирі розпочався триденний Книжковий форум «Відсіч. Без бар'єрів»

20 September 2024, 17:02

У Житомирі на вулиці Михайлівській розпочався Книжковий форум «Відсіч. Без бар'єрів». Протягом трьох днів, з 20 по 22 вересня житомиряни можуть познайомитися з майже 40 авторами та 30 видавництвами.

«Дитяча література, доросла, підліткова, військова література. Ми намагалися максимально зачепити так, щоб кожен знайшов тут щось для себе прочитати», – говорить комунікаційна менеджерка Книжкового форуму «Відсіч. Без бар’єрів» Ольга Євменчук.

З початку повномасштабного вторгнення попит на літературу збільшився, розповіли організатори та видавці. Не винятком є і дитяча література. Які книжки до вподоби маленьким житомирянам, розповіла місцева поетеса.

«Особливо беруть книжечку про шахи, де в віршованій формі можна навчити дитину шахи грати. А це інтелект, розум, вивчення математики, фізики подальшого. Тут атмосфера панує така активна, дивлюся, трішки люди підходять, купують, цікавляться. Я думаю, що зараз саме на часі, тому що ми повинні дітей трішечки від гаджетів відволікати, їх залучати, щоб вони поринули у світ книги», – ділиться житомирська дитяча поетеса Людмила Коваль.

На книжковий форум до Житомира завітала харківська письменниця Людмила Охріменко.

«Я буду презентувати книжку, яка називається «Волонтерські історії 2014-2022 рік». Це мої справжні волонтерські історії, бо я волонтерка. І з 2014 року стикалася зі справжньою війною, тому що була волонтеркою 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, мала таку честь. Але основною роботою зараз бачу книжки.Писати, писати і писати. Розповідати про те, що відбувається, і найголовніше, про те, з ким і з чим ми маємо справу», – розповідає харківська письменниця Людмила Охріменко.

На відкриття книжкового форуму завітало чимало житомирян.

«Авторів військових і художньої літератури, публіцистична література, історична література. Дуже багато книжок купила, цілий пакетик, і дитяча література. Тому що все цікаво. На жаль, хотілося б трошки дешевшої літератури, щоб так більше. Проте, який це труд авторів, тому зрозуміло, що має все оплачуватися», – каже житомирянка Оксана.

«Я прийшла, щоб зустріти автора Анастасію Нікуліну. Хочу придбати їй книжку з автографом, сфотографуватися і поспілкуватися. А ще наша землячка Євдокія Макаренко. Теж мені дуже подобаються її книжки. Я раді них і сюди прийшла», – сказала житомирянка Дарина.

«Почув, як об'являли, що відкриття, думаю зайду, подивлюся, може щось цікаве для себе знайду. Пообіцяли, що дуже цікава книжка, я вирішив придбати, а вже там в процесі будемо дивитися, цікаво чи ні», – говорить житомирянин Віталій.

Окрім презентації нових книжок та зустрічей з авторами, організатори обіцяють різноманітні майстер-класи та дискусійні панелі. В цілому планується 75 подій. Нагадаємо, форум є безоплатним і триває до 22 вересня.

Що читають житомиряни та який формат книги обирають – дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році, з 29 вересня по 1 жовтня, у Житомирі на Новому бульварі проходив Книжковий форум «Відсіч. ДієСлово», на який завітали близько 20 українських письменників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відсіч книжковий форум Охріменко письменник видавництво Коваль Євменчук  
Матеріали по темі