Влада

​У Житомирській області 1 дільничний офіцер обслуговує 6 тисяч жителів і отримує 9 тис. грн зарплатні

6 February 2018, 16:32

У Житомирській області один дільничний офіцер поліції обслуговує 6 тисяч жителів і отримує 9 тисяч гривень зарплатні.

Про це у відповіді на інформаційний запит Житомир.info повідомили у ГУНП України в Житомирській області.

«На даний час штатна чисельність дільничних офіцерів поліції Житомирської області складає 219 осіб. З них 39 офіцерів обслуговують територію м. Житомира. Середня заробітна плата дільничного офіцера поліції складає 9 тисяч 345 гривень», – йдеться у відповіді на запит.

У 2016 році чисельність дільничних зменшилася майже удвічі в порівнянні з 2015 роком (199 проти 392 посад). Але, як уточнили в управлінні превентивної безпеки, наприкінці минулого року вирішили додати ще 20 посад, аби вкластися в норми з розрахунку кількості дільничних на кількість жителів.

Зміна чисельності дільничних офіцерів у 2015-2017 роках у Житомирській області
Infogram


«Згідно з наказом МВС від 28.07.2017 №650 «Про затвердження Інструкції з організації діяльності дільничних офіцерів поліції» поліцейська дільниця це територія, що обслуговується ДОП, із чисельністю населення, що не перевищує 6 тис. осіб у сільській місцевості і 7 тис. осіб – у містах», – зазначають у нацполіції.

Також правоохоронці інформують, що дільничні офіцери повністю забезпечені формою, але їм бракує автомобілів.

«Дільничні офіцери поліції стовідсотково забезпечені форменим одягом та постійними робочими місцями. Згідно з розрахунком норм табельної належності дільничним необхідно 86 одиниць автотранспорту, проте на даний час вони забезпечені 59 автомобілями. В середньому на один автомобіль виділяється 200 літрів бензину в місяць», – йдеться у відповіді на запит.



Ім’я, прізвище та контакти свого дільничного офіцера поліції можна знайти на сайті ГУНП України в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info 6 лютого, з 74 працівників поліції, які були звільнені за результатами атестації «через службову невідповідність», 38 поновилися на посадах через суд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дільничні поліція ГУНП реформа МВС 
Матеріали по темі