Місто

Житомиряни готуються відзначати Масляну в родинному колі та без гучних гулянь

16 February 2018, 14:10

Цього року традиційних гучних святкувань на Масляну в Житомирі проводити не будуть. Як відомо, народні гуляння відмінили у зв’язку з вшануванням подвигу учасників Революції Гідності.

Ми вирішили поцікавитися у житомирян, як вони ставляться до відміни святкувань та чи будуть, попри все, відзначати зустріч зими з весною, розважатись та готувати млинці.

«Дійсно так правильно, щоб не була така гулянка, бо людям, які втратили своїх дітей, то їм це важко», - каже Зоя Бусько.

«Найкращий варіант - зберемось вдома, напечемо млинців і відзначимо Масляну. А Героїв Майдану потрібно звичайно вшановувати та й великий піст наступає, не дуже до гулянь», - говорить Тетяна Ящук.

«Якісь сімейні традиції все одно мають бути. У нас просте поїдання млинців з малиновим варенням, з медом», - ділиться Олена Алєксанова.

«Це не таке вже й велике свято для сім’ї, але ми збираємось, разом печемо звичайні млинці з мамою, татом, з моїм хлопцем, будемо сидіти їсти», - розповідає Юлія Вінчик.

«Вдома, мабуть, будемо святкувати, млинців напечемо. Я готую з різними начинками: з сиром, з м’ясом, з твердим сиром, деякі перемазую варенням, повидлом», - відповідає Любов Сахнюк.

«Звичайно святкуємо, у колі сім’ї. А те, що відмінили, то правильно, масові заходи будь-які», - сказала Юлія Лазебник.

Як повідомляв Житомир.info, міська рада відмінила гуляння Масляної у місті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Масляна свято  
Матеріали по темі