Місто

​Житомиряни отримали листи від міського голови з пропозицією написати заяву на перерахунок плати за газ

20 February 2018, 10:32

Житомиряни почали отримувати листи від міського голови Сергія Сухомлина з пропозицією написати заяву на перерахунок плати за газ, яку їм незаконно нарахував ПАТ «Житомиргаз».

Про це 20 лютого Житомир.info повідомила читачка Юлія і надіслала фото.

«Ось вчора усі жителі нашого будинку отримали такі листи з постановою суду, листом від міського голови та зразком заяви для заповнення», – зазначила читачка.

Нагадаємо, колективний позов на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» подала ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира», але суд програла. Проте, 22 січня Апеляційний суд Житомирської області визнав незаконним використання показників будинкових лічильників обліку газу і зобов’язав газових монополістів припинити нарахування плати за спожитий газ.

«Визнати протиправним дії ПАТ по газопостачанню та газифікації «Житомиргаз» щодо невизначеного кола споживачів на території м.Житомира в частині визначення об’єму та обсягу спожитого газу, виходячи із показників загальнобудинкових вузлів обліку газу. Визнати протиправними дії ТОВ «Житомиргаз Збут» щодо невизначеного кола споживачів на території м.Житомира в частині нарахування плати за спожитий газ, виходячи із показників загальнобудинкових вузлів обліку газу», - йдеться у постанові суду.

У ПАТ «Житомиргаз» журналістам Житомир.info заявили про намір звертатись із касаційною скаргою на ухвалу Апеляційного суду Житомирської області. У компанії впевнені у своїй правоті і переконані, що будинкові лічильники встановлені у відповідності до нормативно-правових актів, які діяли на момент встановлення обладнання.

Як повідомляв Житомир.info, будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. Через загальнобудинкові лічильники мешканці 118 житомирських багатоповерхівок змушені більше платити за газ. 1 серпня мер Сергій Сухомлин закликав житомирян долучитися до колективного позову проти дій газового монополіста. Житомирська місцева прокуратура з метою відновлення інтересів територіальної громади міста також подала позов з вимогою зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок об’єму використаного газу та плати за його споживання. Колективний позов на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» подала ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира», але суд програла.





Фото читачки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз Сухомлин перерахунок 
Матеріали по темі