Влада

​Житомирським чиновникам презентували чат-бота «Держслужбовця Тараса», який допомагає заповнювати е-декларації

21 February 2018, 17:19

Якщо в минулому році в Житомирській області подавати електронні декларації мали 37 000 службовців, то вже цьогоріч подати їх мають 43 000 працівників органів місцевого самоврядування, держслужбовців, працівників Нацполіції та інших осіб, які підпадають під цю категорію.

Саме тому активісти ГО «Антикорупційний штаб» створили новий інтерактивний інструмент чат-бот «Держслужбовець Тарас». За словами творців, він покликаний спростити процес заповнення електронних декларацій та зменшити кількість помилок у процесі звітування.


«Держслужбовця Тараса, цей чат-бот, ми створили через те, що ми бачили, які проблеми є в системі електронного декларування як з точки зору моніторингу, котрі заповнювали інші люди, так і пізніше, коли ми отримали власний досвід заповнення електронних декларацій і зрозуміли, що це насправді дуже складно. Виникає дуже багато питань, і відповіді на ці питання складно знаходити. Тому ми зрозуміли, що нам самим було б дуже приємно, зручно та комфортно, якщо б такий «держслужбовець Тарас» існував, коли ми заповнювали електронні декларації. Оскільки з кожним роком кількість осіб, які підпадають під електронне декларування, збільшується, для того, щоб ці люди могли бути впевненими, що вони спокійно, швидко, без стресу і без помилок, принаймні, без найбільш типових, заповнять свої декларації, ми і створили цей чат-бот», - розповідає голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко.

За словами творців «Держслужбовця Тараса», у чат-бота є реальний прототип, який працював держслужбовцем на Одещині.

«Спочатку ми хотіли, оскільки це програма, то ми спочатку думали його просто назвати якимось безликим ім’ям. Але ми зрозуміли, що державні службовці - вони теж люди. І вони теж хочуть отримати якусь персональну увагу, допомогу якогось такого свого побратима. Тому ми в підсумку вирішили зробити його таким гуманним і не просто дати йому людське ім’я, а ще й назвати його «держслужбовець Тарас». Щоб він викликав якісь довірливі стосунки у найбільшої групи декларантів - державних службовців», - каже Галина Янченко.

Отримати покрокову інструкцію по заповненню електронних декларацій, а також цілу низку супутніх порад, які стануть в нагоді при заповненні декларації можна у форматі листування у Facebook Messenger (http://m.me/d.tarasbot) або ж Telegram (https://t.me/d_tarasbot).

Як повідомляв Житомир.info, начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко вже подав декларацію за 2017 рік: став власником землі, купив авто та живе на одну зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чат-бот декларація Е-декларація  
Матеріали по темі