Влада

Екскерівниця Житомирського обласного спортивного ліцею хоче поновитися на посаді й отримати компенсацію моральної шкоди

25 April 2024, 16:41

Корольовський районний суд міста Житомира почав розгляд справи за позовом Людмили Корінної до Житомирської обласної ради та обласного спортивного ліцею про визнання незаконним звільнення та поновлення на посаді директора зазначеного ліцею.

Інформація про розгляд справи оприлюднена на порталі Судова влада України, зазначено, що 22 квітня 2024 року суд отримав позов і цього ж дня було призначено склад суду (див. скриншот нижче).

Позовні вимоги Людмили Корінної: визнання незаконним та скасування рішення, наказу, поновлення на посаді, стягнення середньомісячного заробітку, матеріальних збитків та моральної шкоди.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 21 грудня 2023 року депутати проголосували за звільнення директорки Житомирського обласного спортивного ліцею Людмили Корінної.

Керівник облради Володимир Ширма пояснив, що підставою для звільнення став лист від прокуратури, в якому вказувалося на два правопорушення директорки ліцею щодо конфлікту інтересів. У постанові Корольовського районного суду від 30 серпня 2023 року, якою Людмилу Корінну було оштрафовано на 3,4 тис. грн, вказано, що директорка систематично підписувала накази про преміювання себе особисто і не повідомляла в департамент освіти і науки ОДА про потенційний конфлікт інтересів. Корінна у суді своєї провини не визнала та подала апеляцію, але постановою від 6 листопада 2023 року суд залишив апеляційну скаргу без задоволення і постанова Корольовського райсуду набула законної сили.

Зауважимо, що Людмила Корінна, якій у березні 2024 року виповнилося 66 років, керувала ліцеєм з 2005 року, за це час заклад, який підпорядковується Житомирській обласній раді, кілька разів змінював назву: обласний педагогічний ліцей; обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей; обласний ліцей; обласний спортивний ліцей.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада 2021 на позачерговому засіданні сесії облради депутати проголосували за зміну назви та статуту Житомирського обласного ліцею обласної ради на Житомирський обласний спортивний ліцей обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корінна спортивний ліцей ЖОСЛ звільнення суд поновлення на посаді 
Матеріали по темі