Влада

Фіндепартамент проводить рейди для залучення коштів в бюджет Житомира та поглядає на залишки бюджетів ОТГ

21 February 2018, 18:08

Минулого року загальний фонд та бюджет розвитку Житомира були не виконані на 105 млн грн, на 1 січня 2018 року залишок коштів на рахунках міського бюджету становив майже 18 млн грн.

Про це під час звіту про виконання бюджету в 2017 році на засіданні міськвиконкому 21 лютого повідомила в.о. директора департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук.

«Два основні фонди міського бюджету – загальний фонд і доходи та видатки бюджету розвитку – нами виконані лише частково. Загальна сума невиконання цих двох фондів становить 105 мільйонів гривень, загальний фонд нами не виконаний на 82,7 млн грн. На кінець минулого року у нас склалася сума майже 35 мільйонів неоплачених видатків. Це заборгованість за 2017 рік була врахована при розгляді змін до міського бюджету (на 2018 рік) 25 січня поточного року. На сьогодні всім розпорядникам, які звернулись, оформили всі відповідні документи в казначействі, проведені видатки і ми на сьогодні вже маємо відповідний фінансовий ресурс, щоб повністю проплатити. Цього року лише після того, як управління казначейства підтвердить, що всі документи є в наявності – угоди, договори, акти – лише після цього ми даємо фінансування. Залишки коштів на рахунках міського бюджету станом на 1 січня 2018 року – 17,9 млн грн: 1 млн 300 тис грн – це кошти загального фонду і 1 млн 400 тис. грн – кошти бюджету розвитку, інше – це кошти різних субвенцій», - повідомила Діна Прохорчук.

Вона наголошувала на активізації роботи з платниками податків: зроблені агітаційні ролики, розіслана роз’яснювальна інформацію, проводяться рейди.

«В складі департаменту фінансів створений відділ з питань додержання законодавства про працю. Це також сприятиме надходженню додаткових ресурсів в міський бюджет. І ми вже зараз почали такі рейди спільно з податковою, департаментом містобудування, муніципальною інспекцією проводити. Це не фіскальна робота: не штрафуючи, не накладаючи якісь санкції, ми проводимо роз’яснювальну роботу, видаємо пам’ятки, визначаємо платників, яких ще можна залучити до оподаткування. Ми маємо доступ до різних реєстрів, реєстрів пільговиків, платників податків, співставляємо дані, проводимо аналітичну роботу, щоб залучити платників до оподаткування. Вже в січні в наслідок такої роботи є результати: надійшов податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) на 45% більше, ніж в минулому січні, земельний податок – майже на 50% більше, нерухоме майно – на 60%, єдиний податок – на 30%», - розповіла керівник фіндепартаменту.

Діна Прохорчук також наголосила на залишках на рахунках Житомира та ОТГ Житомирського району.

«Житомир важко працює по доходах і по видатках і разом з тим ми маємо навантаження по обслуговуванню населення прилеглих сіл. На 1 січня 2018 року місто Житомир мало 2 млн 700 тис. грн невикористаних коштів на своїх рахунках. Фактично, це кошти, які надійшли в останні хвилини 2017 року і які ми не змогли використати. На рахунках Житомирського району залишки становили 100 мільйонів. Чисельність Житомирського району – 70 тисяч населення, у місті Житомирі – трохи менше, ніж 270 тисяч. Тому ви звертаємося і до вас, як до членів виконкому, щоб максимально залучити як платників податків, так і зменшити видатки міського бюджету, в тому числі і за рахунок району», - сказала Діна Прохорчук.


Нагадаємо, влада Житомира хоче укласти з приміськими ОТГ угоди щодо відшкодування коштів на утримання дітей, які виховуються та навчаються у місті, однак живуть за його межами.

Як повідомляв Житомир.info, виконком 21 лютого не затвердив звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук фіндепартамент  
Матеріали по темі