Влада

Матвій Хренов відповів на петицію житомирян щодо закриття початкової школи у трьох НВК

23 February 2018, 10:13

У Житомирі за бажанням більшості батьків міський колегіум та ЖЗОШ № 14 формують по одному першому класу виключно із вихованців старших груп ЖНВК № 25 та ЖНВК № 34. Вихованців старшої групи ЖНВК № 65 «Родина» приймуть на навчання ЖЗОШ № 28 та ЖЗОШ № 16

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова на петицію «Просимо не закривати початкові школи в НВК №25 №34 №65».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Олександра Петровича Болкунова була опублікована на сайті Житомирської міськради 31 січня 2018 року, і вже 4 лютого отримала необхідну кількість голосів.

«Звертаються до Вас батьки дітей, які знаходяться на дошкільному навчанні в НВК №25,34,65 з приводу публікації на офіційному сайті Житомирської міської ради від 26.01.2018 року статті під назвою: «У НВК №25, 34, 65 відкривають ясельні та дошкільні групи». В даній статті зазначено, що прийнято рішення, що з 1 вересня 2018 року буде призупинено набір учнів до перших класів вищеназваних навчально-виховних комплексів, у зв’язку з потребою населення міста у відкритті ясельних та дошкільних груп. Ми, батьки, вважаємо, що дане рішення є помилковим і жодним чином не виправить соціальну напругу, а лише призведе до порушення наших прав та прав наших дітей, оскільки батьків позбавили вибору шкіл, так як в більшості з них уже початкові класи сформовані, що призвело до порушення прав наших дітей в частині вибору місця навчання, вибору форм навчання та доступності освіти, тобто до порушення ст.53 Конституції України та п.1 ст28 Конвенції про права дитин», - йдеться у тексті петиції.

«Шановний Олександре Петровичу! Інформуємо Вас, що навчально-виховні комплекси, як заклади були створені наприкінці 90-х років, коли закривалися дошкільні навчальні заклади через відсутність контингенту дітей. У вільних приміщеннях ясел-садків були розміщені учні початкових класів та у частині з них були утворені навчально-виховні комплекси. Наразі демографічна ситуація докорінно змінилася. Функціонуючі дошкільні навчальні заклади перевантажені дітьми понад норму на 50 %. На 100 місцях в закладах дошкільної освіти міста виховується 150 дітей. Заклади Крошні перевантажені дітьми на 75 %, Польової - на 62%, Центру – на 60%.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.12.17 року № 871-р «Про затвердження плану дій на 2017-2019 роки поетапного створення додаткових місць у закладах освіти для дітей дошкільного віку», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27.12. 2017 року № 528 «Про стан та перспективи розвитку освітньої галузі Житомирської області» та з метою збільшення чисельності місць у закладах дошкільної освіти, враховуючи потребу населення міста прийнято рішення про призупинення набору до 1-х класів навчально-виховних комплексів № 25,34,65 та відкриття у вивільнених приміщеннях ясельних та дошкільних груп.

Стаття13 Закону України «Про освіту» щодо забезпечення права дітей на здобуття початкової та базової середньої освіти у закладі, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи, не обмежує право особи обрати інший заклад освіти, а також вибрати форму навчання.

Формування мережі закладів середньої освіти у місті триває, тому Ви маєте право звертатися до будь-якого закладу з питанням щодо влаштування до нього Ваших дітей. За бажанням більшості батьків міський колегіум та ЖЗОШ № 14 формують по одному першому класу виключно із вихованців старших груп ЖНВК № 25 та ЖНВК № 34. Вихованців старшої групи ЖНВК № 65 «Родина» приймуть на навчання ЖЗОШ № 28 та ЖЗОШ № 16», - відповів на петицію Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, з нового навчального року в Житомирі припиняють набір учнів до трьох НВК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хренов НВК петиція школа  
Матеріали по темі