Здоров'я

​За тиждень у Житомирській області на кір захворіла одна людина, - лабораторний центр

1 March 2018, 15:20

За останній тиждень спостереження захворюваність на кір у Житомирській області уповільнилась: за 7 днів зареєстрований всього один новий випадок.

Про це 1 березня повідомив сайт ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«Темпи зростання захворюваності кором дещо уповільнились. За останній тиждень зареєстровано 1 випадок. Всього з початку року (станом на 01.03.2018 р.) на кір захворіли 30 осіб, в тому числі 14 дорослих та 16 дітей. Серед дітей найбільш вразливими залишаються вікові категорії дітей до року (5 випадків) та 5-9 років (6 випадків)», - йдеться у повідомленні завідувачки відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань держустанови Тетяни Лутай.

Захворювання реєструються в місті Житомирі – 23 випадки, Попільнянському районі – 4 випадки, Андрушівському, Житомирському та Чуднівському районах – по 1 випадку. У 87% випадків (26 захворілих) були відсутні щеплення.

Всі випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». 27 хворих знаходились на стаціонарному лікуванні, - уточнюють в лабораторному центрі.

Нагадаємо, в багатьох країнах світу діти не можуть відвідувати школи та дошкільні навчальні заклади, якщо їм не зробили щеплення за календарем.

Як повідомляв Житомир.info, минулого тижня в Житомирській області зареєстрували 12 нових випадків захворювання на кір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцина щеплення  
Матеріали по темі