Влада

​Адмінсуд зобов’язав перевірити стан 11 дитмайданчиків у трьох населених пунктах Житомирської області

5 March 2018, 10:51

За позовами місцевих прокуратур Житомирський окружний адміністративний суд зобов’язав Коростишівську міську, Черняхівську селищну та Мартинівську сільську ради затвердити плани інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населення та дитячих майданчиків, на підставі яких має бути проведена їх інвентаризація та паспортизація.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Житомирської області від 5 березня.

«Прокуратура Житомирської області, у межах своїх повноважень, продовжує захищати права дітей на безпечні умови життя і здорового розвитку, отримання можливостей для культурної і творчої діяльності, дозвілля і відпочинку. Зокрема, вже у лютому поточного року, за втручання органів прокуратури 11 дитячих майданчиків, розташованих у селах і селищах, стануть безпечнішими в експлуатації. Йдеться про те, що органи місцевого самоврядування, на території яких встановлено дитячі майданчики, не забезпечили проведення робіт з технічної інвентаризації, паспортизації дитячих майданчиків, не провели обстеження і перевірку технічного стану їх конструкцій. Такі факти виявлено на території смт. Черняхів (4 майданчики), Мартинівської сільської ради Пулинського району (2 майданчики) та м. Коростишів (5 майданчиків)», - інформує прес-служба.

У прокуратурі свіжіють, що така бездіяльність органів місцевого самоврядування призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей, що порушує визначені чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства і несе загрозу життю та здоров’ю дітей, які проводять дозвілля на цих майданчиках.

«З метою усунення порушень органами прокуратури вжито заходи представницького характеру», - резюмує прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року управління Держпраці виявило численні недоліки під час перевірок мотузкових парків у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд майданчик  
Матеріали по темі