Події

Керівник ГУНП в Житомирській області розповів про затримання «чорних лісорубів» в районі, де спалили машину лісівника

6 March 2018, 11:29

Після спалення 5 березня службового автомобіля лісівника Городницького лісгоспу в Новоград-Волинському районі Житомирської області працівники поліції затримали озброєних «чорних лісорубів», які прийшли забрати спиляну деревину.

Про це на брифінгу 6 березня розповів начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко, відповідаючи на запитання, чи відкрите кримінальне провадження за фактом спалення автомобіля і чи знайдені особи, які 18 жовтня 2017 року стріляли в бік лісівників.

«Дійсно, ми встановлюємо зв'язок між цими подіями. По-друге, події розгорталися і надалі після спалення цього автомобіля. Учора працівниками лісової охорони були виявлені вже спиляні дерева, і ми розуміємо, що працює одна і та ж група. На місце події виїхали представники лісової охорони та представники поліції, в тому числі спецпідрозділ з Житомира на чолі з заступником начальника ГУНП. Ними були виявлені місця незаконної порубки деревини і були зроблені засідки, щоб затримати осіб, які прийдуть за цим лісом. І дійсно, коли група незаконних браконьєрів почала наближатись, їм було вказано на те, що працює поліція, треба зупинитись і пред’явити документи. У відповідь був опір, і була дана вказівка затримати цих осіб. Вони почали тікати і чинити опір, в тому числі були постріли вгору, на що працівниками поліції також була застосована зброя, попереджувальні, потім вгору. Під час затримання деякі працівники (поліції) отримали незначні ушкодження. Трьох учора вночі було затримано, в одного вилучено мисливську рушницю, яка була без дозволу і по базам обліку не рахується. Ці особи затримані за статтею 208 (затримання уповноваженою особою), прокуратура погодила відкриття кримінального провадження щодо непокори працівникам поліції і погрози життю представнику правоохоронного органу. Зараз ці особи будуть етаповані до Житомира, і справу буде передано до слідчого управління ГУНП, щоб на місці там не розглядати. Зараз спецпідрозділ поліції, працівники Новоград-Волинського відділу поліції спільно з колегами з Рівненської області проводять заходи щодо встановлення решти осіб. Тому що є інформація, що це група, яка зухвало діяла і минулого року, і вони заходять з території Рівненської області», - розповів начальник ГУНП.

Вячеслав Печененко також розповів, що він підписав наказ, і з 5 березня до особливого розпорядження спецпідрозділ житомирської поліції особливого призначення перебуватиме у Новоград-Волинському районі для затримання всіх причетних осіб і підтримання порядку на цій території.

«Слідство буде доводити, чи є зв'язок даної банди зі спаленням авто у Новоград-Волинському районі. На даний час осіб, причетний до спалення автівки, ще не встановили, але за допомогою оперативно-технічних засобів це буде зроблено», - запевнив Печененко.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня невідомі підпалили службову Chevrolet Niva лісівника Городницького лісгоспу Новоград-Волинського району: машина запалала відразу після рейдового виїзду лісничого близько 1-ї години ночі.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 27 лютого невідомі влаштували пожежу біля будинку працівника лісгоспу в селищі Лугини Житомирської області, до справи підключилася поліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко лісгосп підпал лісівник  
Матеріали по темі