Здоров'я

Віце-прем’єр доручив місцевій владі довести програму «Доступні ліки» до кожного села

6 March 2018, 14:47

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко на селекторній нараді доручив органам місцевої влади розробити механізми розповсюдження урядової програми «Доступні ліки» до найвіддаленіших населених пунктів України.

Про це 6 березня повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Дуже важливо довести програму «Доступні ліки» до кожного села, до кожного найвіддаленішого населеного пункту, до кожного нашого громадянина», - сказав Розенко.

«Там, де відсутні аптечні заклади необхідно активніше залучати до цієї роботи фельдшерів, ФАПи можуть укладати угоди з аптеками, які беруть участь у програмі, отримувати ліки у них та реалізовувати у своїх селах. Також місцеві органи влади повинні продумати і запропонувати механізми мотивації фельдшерів для залучення їх до цієї роботи. Ми готові оперативно змінювати постанови Уряду для того, щоб покращувати програму. І громадяни, котрі мешкають у сільській місцевості, повинні мати абсолютно такий самий доступ до доступних ліків, як і міське населення», - наголосив Павло Розенко.

Він також повідомив, що Кабінет міністрів працює над розширенням переліку хвороб, на які буде розповсюджуватися програма «Доступні ліки», та нагадав, що з 22 січня 2018 року вже працює новий перелік ліків, який розширений до 239 найменувань (на старті програми було 157 торгівельних назв), 47 з яких є повністю безкоштовними для пацієнтів. У переліку представлені лікарські засоби 18 українських виробників, а 30 – іноземних.

«Всі розмови про те, що Уряд набирає до цієї програми лише найдешевші ліки вітчизняного виробництва не відповідають дійсності. Уряд обирає ті ліки, які є якісними і дають реальний ефект. Протягом останніх трьох місяців ми щомісячно приймаємо понад 2 млн рецептів. З початку програми відшкодовано кошти за понад 20 млн рецептів. Це і є найкращою нашою відповіддю на будь-яку критику цієї програми», - наголосив Павло Розенко.

Як повідомляв Житомир.info, в січні цього року Міністерство охорони здоров’я спростовувало інформацію про те, що люди не можуть отримати препарати за програмою «Доступні ліки» через відсутність фінансування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенко доступні ліки лікування КМУ  
Матеріали по темі