Економіка

Ректора житомирського вишу слухали у Києві: розповідав про бізнес-інкубатор у ЖДТУ

13 March 2018, 11:30

12 березня ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов виступив у Києві з доповіддю про досвід роботи бізнес-інкубатора в своєму виші.

Про це 12 березня повідомив сайт Міністерства освіти і науки України.

За даними сайту, 12 березня Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та голова ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) Андрій Заікін підписали Меморандум про співробітництво. Це означає, що в українських вишах розвиватимуть мережу бізнес-інкубаторів: студентів та науковців навчатимуть, як результати їхніх досліджень втілити в бізнес.

«Ми дуже зацікавлені в тому, щоб підтримати бізнес-інкубатори та розвиток інноваційного підприємництва в університетах. І я сподіваюся, що підписання цього меморандуму дозволить нам зробити конкретні кроки вперед, розвиваючи нові можливості», – сказала Лілія Гриневич.

За даними МОН, зараз бізнес-інкубатори YEP працюють у 10 українських вишах, в тому числі в ЖДТУ. Нині триває третій набір студентських стартапів, які реалізуватимуться до травня 2018 року. Долучитися до проекту виявили бажання ще півтора десятка університетів.

«Ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов зауважив, що зусилля були зосереджені на двох основних напрямах: створення комфортних умов, де студенти могли б розвивати свої ідеї, та їх мотивація. Тому в ЖДТУ було відкрито коворкінг-центр, де студенти можуть займатися, слухати онлайн та очні лекції тощо, а тренінги та роботу над стартапами можуть перезараховувати як дисципліни за вибором та практику», - інформує МОН.

Сайт ЖДТУ повідомляє, що 3 жовтня 2017 року у виші презентували академічний бізнес-інкубатор YEP, що став першим у регіоні, а 20 жовтня забезпечили менеджмент та запуск роботи академічного пілотного бізнес-інкубатора YEP – HUB на базі ЖДТУ. Метою створення бізнес-інкубатора є «забезпечення потреби студентів і випускників у набутті навичок підприємництва та організації самозайнятості».

«За період функціонування бізнес-інкубатору забезпечено запуск двох програм, одна із яких, YEP Starter, реалізується спільно з Університетом Тарту (Естонія). Забезпечена участь в Innovation Market – найбільшому міжнародному інноваційному заході в Україні, а також презентовано Літню Школу. За 5,5 місяця сформовано операційну команду та підготовлено 4 старт-апи», - повідомляє сайт ЖДТУ.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Віктор Євдокимов обговорив з послами трьох держав міжнародні зв’язки ЖЖТУ та зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Саматом Ордабаєвим, щоб домовитися про підписання угод про співробітництво з технічними університетами Казахстану для проведення спільних наукових досліджень, стажувань науковців університетів та обміну досвідом між навчальними закладами.

Житомир.info

Фото з сайту МОН та ЖДТУ:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДТУ Євдокимов бізнес-інкубатор  
Матеріали по темі