Здоров'я

У Житомирі зафіксували новий випадок захворюваності на кір, – епідеміолог

16 March 2018, 11:30

У Житомирі знову був зафіксований новий випадок захворюваності на кір, по області, загалом, з початку року захворіли 32 людини.

Про це у коментарі Житомир.info 16 березня розповіла завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«Випадки захворюваності на кір ще реєструються. У нас в області зафіксовано по одному випадку останні три тижні. Минулого тижня також один випадок кору був зареєстрований у місті Житомирі. І всього у нас з початку року захворіли 32 людини, в тому числі 15 дорослих та 17 дітей. Всього у Житомирі виявлено 25 випадків. Дещо темпи зростання захворюваності зменшилися, але все рівно залишається ситуація досить не однозначна. Я думаю, що у нас ще випадки будуть реєструватися, адже швидко спалах кору по країні не зупиниться, а особливо, якщо у людей немає щеплення. Хочу наголосити на тому, що з 32 осіб, які захворіли на кір – щеплення було відсутнє у 28», – розповіла Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня епідеміолог розповіла про те, що у Житомирській області за останні два тижні було зафіксовано по одному випадку захворюваності на кір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідеміолог кір хвороба  
Матеріали по темі