Влада

​У Житомирській області обіцяють побудувати кілька десятків амбулаторій нового зразка з житлом для лікарів

21 March 2018, 15:18

Для створення спроможної мережі медичних закладів первинної ланки на Житомирщині у найближчі декілька років побудують та реконструюють 35 амбулаторій нового типу.

Про це на виїзній нараді в Житомирському інституті 20 березня розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик, - повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

На всеукраїнській нараді за участю Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка Микола Суслик презентував проект спроможної мережі на Житомирщині.

«У Житомирській області планують сформувати мережу медичних закладів у сільській місцевості із 204 амбулаторій та 253 пунктів здоров’я. Для якісного надання послуг у селах області за рахунок державної субвенції на Житомирщині передбачено будівництво та реконструкція 35 амбулаторій нового типу, 24 з яких – із житлом для лікарів», – зазначив Микола Суслик.

У перспективі мережа первинних медичних закладів складатиметься з:

  • регулярних місць надання ПМД:
  • центрів первинної медичної допомоги (тип «Ц») - 14;
  • амбулаторій групової практики (тип «АГ») - 83;
  • амбулаторій, моно-практики (тип «АМ») - 107;
  • нерегулярних місць надання ПМД (як додаткова інфраструктура):
  • пункти здоров’я (тип «ПЗ») - 253.

Під час наради проекти своїх спроможних мереж презентували також Рівненська, Вінницька та Тернопільська області, а заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе представив поетапний проект будівництва амбулаторій від затвердження документації до вибору будівельних матеріалів.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Ігор Гундич анонсував будівництво 54 амбулаторій нового зразка із житлом для лікарів, обладнанням і транспортом. У січні 2018 року ОДА повідомляла, що Ігор Гундич чекає від районів та ОТГ пропозицій щодо сільських амбулаторій, на які виділили 155,5 млн грн.

Житомир.info

Фото прес-служби Житомирської ОДА:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія Зубко нарада  
Матеріали по темі