Здоров'я

Стан хворих на гепатит школярів з Житомирської області легкий та середньої важкості, - лабораторний центр

29 March 2018, 12:14

З 5 учнів Холосненської загальноосвітньої школи Коростенського району Житомирської області, які захворіли на гепатит А, у трьох легка форма захворювання, ще у двох – середня.

Про це 29 березня повідомив сайт Держустанови «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

«За період з 22.03.2018 р. по 24.03.2018 р. на вірусний гепатит А захворіло 5 учнів Холосненської загальноосвітньої школи Коростенського району. Всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення Коростенської центральної міської лікарні. В трьох хворих захворювання протікає в легкій формі, в двох - середньої важкості», - інформує держустанови.

В інформації за підписом завідуючого відділення організації епідеміологічних досліджень Анатолія Головченка також повідомляється, що у вогнищі захворбвання проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

«Проводяться обстеження контактних дітей та дорослих в домашніх вогнищах. За контактними встановлено медичне спостереження. У школі відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об’єктів. Проведена дезінфекція. Протиепідемічні заходи у вогнищі тривають. Ситуація перебуває на контролі ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України», - інформує сайт.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2018 п’ятеро учнів школи в селі Холосне Коростенського району Житомирської області захворіли на гепатит А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гепатит спалах лабораторний центр  
Матеріали по темі