Події

За перші вісім днів нересту Житомирський рибоохоронний патруль виявив порушників з острогами, сітками та «павуками»

10 April 2018, 15:25

З 1 квітня на території області розпочався нерест, інспектори Житомирського рибоохоронного патруля за 8 днів нересту виявили 40 правопорушень, з них 17 грубих порушень Правил любительського та спортивного рибальства.

Про це 10 квітня повідомляє прес служба рибоохоронного патруля.

«3 квітня в с. Тетерівка Житомирського району виявлено двох громадян, які ловили рибу за допомогою остроги. Острога – це заборонене колюче знаряддя лову (нагадує вила або тризуб). Побачивши патрульних, правопорушники почали тікати, ховатися у густому очереті. Наш інспектор змушений був зайти у крижану воду для того, щоб їх затримати. Було складено 2 адміністративних протоколи за грубе порушення правил рибальства. Також, 6 квітня двома оперативними групами під час відпрацювання Коростенського і Хорошівського районів було виявлено 6 грубих порушень правил рибальства. Правопорушники ловили рибу забороненими знаряддями лову - сітками, павуками. Було виловлено 21,5 кг риби (переважно ті види риб, які саме у цей час нерестяться – щука, плітка, окунь). Збитки, завдані рибним запасам області, становлять 26 200 грн», - йдеться у повідомленні.

Після рішення суду правопорушникам доведеться сплатити штраф до 680 грн та компенсувати завдані збитки.

Також зазначається, що під час рибоохоронних заходів патрульні проводять роботу з очищення водойм від сіток, поставлених браконьєрами: за 8 днів квітня їх було виявлено 46.

«Про це складається акт безхазяйного майна і в подальшому комісійно із залученням засобів масової інформаціїзаборонені знаряддя лову знищуються», - наголошують в рибоохоронному патрулі.

Захисники водних біоресурсів також просять усіх небайдужих громадян обов’язково повідомляти про виявлені порушення на водоймах та ринках області на телефон «гарячої» лінії (0412) 24-57-81 та на мобільний номер (067) 414-60-74.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня в Житомирській області встановлена заборона на вилов риби і раків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль нерест  
Матеріали по темі