Здоров'я

Житомирське КП «Фармація» вже закупило вакцину від сказу, одна коштує 440 гривень

18 April 2018, 12:55

Комунальне підприємство «Фармація» вже забезпечило свої аптечні пункти у міських лікарнях Житомира вакциною проти сказу.

Про це на засіданні виконкому 18 квітня повідомив директор комунального підприємства Вадим Поліщук.

«На сьогоднішній день комунальне підприємство «Фармація» забезпечило дві цілодобові аптеки, які знаходяться при лікарняних установах ЦМЛ №1 та ЦМЛ №1, в кількості по 10 одиниць вакцини. Повний курс складає п’ять одиниць, але людині в перший день потрібно вколоти одну вакцину, тобто ми щоденно на протязі доби можемо забезпечити 10 людей вакцинацією», - сказав Вадим Поліщук.

Начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова також подякувала члену виконкому Руслану Годованому, який «безкоштовно надав 10 комплектів вакцини проти сказу і вони теж знаходяться в наших лікарнях». Тобто загалом для жителів Житомира зараз є 50 одиниць вакцини.

«Сьогодні одна вакцина коштує від 400 до 500 гривень, в залежності від виробника, і на курс потрібно від 2 до 2,5 тисяч гривень, тому що вакцина повинна бути однієї серії», - уточнила Марія Місюрова.

За словами Вадима Поліщука, вакцина в КП «Фармація» коштує 440 гривень.

«Націнка у нас законом передбачена не більше 10%, ми купуємо, умовно кажучи, за 400 гривень, продаємо за 440 грн.

Мер Сергій Сухомлин поінформував, що минулого року у Житомирі було близько 80 випадків звернення до лікарів після укусу скажених тварин.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 12 квітня в депутати виділили гроші з міського бюджету на закупівлю вакцини проти сказу і вирішили, що безкоштовно її отримуватимуть лише жителі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком вакцина сказ "Фармація" Місюрова  
Матеріали по темі