Здоров'я

За останніх 6 років у Житомирській області зареєстрували тропічну, триденну та клінічну малярії

25 April 2018, 17:01

25 квітня у світі відзначають День боротьби проти малярії. Біля 100 країн, половина з яких знаходиться в Африці, південної Сахари, є ендемічними з цієї інфекції. Щорічно хворіють на малярію від 300-500 млн осіб і 1.5-2,7 млн вмирають, з них біля 90% – діти молодшого віку.

Про це інформують в ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я».

«У Житомирській області малярія реєструється майже щорічно серед осіб, які перебували в тропічних країнах, а саме в Африці (Гана, Екваторіальна Гвінея, Гвінея –Бісау, Нігерія Чад, Буркіно-Фасо, Ліберія), Індонезії, інших країнах. В останні 6 років на територію області було завезено 14 випадків малярії у цивільних громадян. Серед них були військові пенсіонери, пілоти та техніки приватних компаній, будівельники, кухарі та інш. За віковим цензом перехворілі на малярію особи до 40 років – 5, від 40 до 60 років – 9 осіб (65%). Було зареєстровано три види малярії: тропічна малярія (P.falciparum) – 8 випадків (61,5%), триденна малярія (P.vivax) – 2 випадки (15,3%), mixt (P.falciparum+P.ovale) – 1 випадок (7,7%) та клінічна малярія – 3 випадки (15,3%). Малярія була завезена в міста: Бердичів (7 вип.), Житомир (4 вип.), Радомишль (1 вип.) та смт. Ємільчино (1 вип.)», - інформують в лабораторному центрі.

Випадків з летальними наслідками, розповсюдження та реєстрації місцевих випадків малярії не зареєстровано.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року житомиряни почали відмовлятися від поїздок до Туреччини через вірус Коксакі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малярія лабораторний центр  
Матеріали по темі