Здоров'я

За тиждень у Житомирській області зареєстрували ще 13 випадків захворювання на кір

27 April 2018, 09:21

Епідемічна ситуація в Житомирській області по захворюваності кором ускладнюється. Кількість випадків щотижня зростає. Всього з початку року вже зареєстровано 106 випадків, в тому числі за останній тиждень – 13 випадків кору.

Про це інформує завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«Питома вага дорослих в структурі захворюваності становить 72%, зареєстровано 76 випадків. Серед дітей (30 випадків) найбільш вразливими залишаються вікові категорії дітей до року та 5-9 років. Випадки кору реєструються на 16-ти адміністративних територіях. Найбільші рівні захворюваності відмічаються в місті Житомирі Коростенському, Попільнянському та Житомирському районах. У переважній більшості захворілих були відсутні щеплення. Вірусологічна лабораторія ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» продовжує лабораторну діагностику випадків», - зазначила Тетяна Лутай.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 19 квітня у Житомирській області кількість хворих на кір становила 93 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лутай епідемія кір лабораторний центр  
Матеріали по темі