Суспільство

Житель Житомирської області потрапив на лаву підсудних через 33 тис. грн боргу з аліментів: 5 тисяч сплатив у суді

2 May 2018, 16:34

Житель Баранівського району Житомирської області, який за кілька років заборгував близько 33 тис. грн аліментів на доньку, погасив частину боргу просто в суді.

Про це 2 травня повідомив сайт головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Житель Баранівського району не поспішав сплачувати неповнолітній доньці аліменти. Тож за кілька років (станом на початок квітня) сума боргу «виросла» до майже 33 тисяч гривень. Державний виконавець Баранівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області виніс усі чотири постанови, передбачені новим законом, які обмежують злісного неплатника аліментів у праві виїзду за кордон, керуванні транспортними засобами, полюванні та користуванні зброєю, та роз’яснив стягувачці про її право звернутися до правоохоронних органів із заявою про тривале невиконання колишнім чоловіком батьківського обов’язку з утримання дитини. Відтак Баранівським відділенням поліції було порушено кримінальне провадження та передано справу до місцевого суду. Уже під час судового засідання відповідач сплатив 5 тисяч гривень, решту аліментної заборгованості пообіцяв погасити під час наступного засідання суду», - інформує ГТУ юстиції.

2 травня сайт Мін’юсту повідомив, що завдяки закону #ЧужихДітейНеБуває з неплатників аліментів вже стягнули 1,1 млрд грн, з них 355 мільйонів - завдяки застосуванню встановлених законом обмежень. Крім того, через несплату аліментів у розшук оголосили 8 778 українців.

Нагадаємо, новий закон від 6 лютого 2018 року обмежує неплатників аліментів у праві їздити за кордон, водити авто і полювати. На 1 січня 2018 року в Житомирській області відкрито більше 25 тисяч виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а з 6 лютого на сайті Мінюсту запрацювала «дошка ганьби»- реєстр боржників зі сплати аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, від лютого 2018 року з боржників аліментів у Житомирській області стягнули понад 17 млн грн, а в чоловіка, який заборгував трьом дітям аліменти, описали й арештували металобрухт.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник юстиція  
Матеріали по темі