Здоров'я

​Житомирська область отримала нову партію вакцин проти кору, паротиту й краснухи

11 May 2018, 16:01

Нова партія вакцин проти кору, паротиту та краснухи доставлена в регіони України, в тому числі і в Житомирську область.

Про це 11 травня Житомир.info повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

Із 800 тис. доз вакцин КПК по Україні у Житомирську область надійшло 38 022 дози.

«Житомирщина отримала чергову партію вакцин, які закуплені за кошти Державного бюджету України на 2016 та 2017 роки. Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 05.05.2018, Житомирська область отримала 38022 дози вакцини ПРІОРИКС для профілактики у дітей кору, епідпаротиту та краснухи. Вакцина призначена для щеплення дітей у віці 1 рік та 6 років, а також для вакцинації дітей, які не буливчасно щеплені», - інформує УОЗ.

Також на «Базу спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради надійшло 9710 доз вакцини ІМОВАКС ПОЛІО для профілактики поліомієліту інактивованої, - зазначив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Березовський.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації провело розподіл медичних імунобіологічних препаратів. За даними прес-центру, вакцини вже використовуються лікувально-профілактичними закладами області.

Батькам пропонують звертатись до закладів охорони здоров’я за місцем проживання для проведення планової вакцинації дітям.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Житомирська область очікувала поставки ін’єкційної вакцини проти поліомієліту, на початку 2018 року Житомирська дитяча лікарня додатково отримала 1200 доз вакцини КПК.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 комунальне підприємство «Фармація» забезпечило свої аптечні пункти у міських лікарнях Житомира вакциною проти сказу вартістю 440 грн за одиницю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина КПК УОЗ  
Матеріали по темі