Влада

Влада Житомира хоче зменшити розмір пайової участі для МАФів з алкоголем і цигарками та скасувати пеню

16 May 2018, 17:28

Влада хоче внести зміни в Порядок визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира.

Відповідний проект рішення виконкому 15 травня опублікований на сайті міської ради.

«В додатку № 1 до Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира розмір коефіцієнта функціонального використання тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності «продаж тютюнових виробів» та «продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв» з «3» змінити на «2». Внести зміни в додаток 2 до рішення виконавчого комітету міської ради від 21.09.2016№ 887 «Про затвердження Порядку визначення обсягів пайової участі власників тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності в утриманні об’єктів благоустрою на території міста Житомира», а саме пункт 3.4. виключити», - зазначається у проекті рішення.

Коефіцієнт, який збираються зменшити з 3 до 2, впливає на розрахунок розміру пайової участі.

Розмір пайової участі (ПУ) в утриманні об’єкта благоустрою при встановленні та експлуатації тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності розраховується за наступною формулою:

ПУ= П х Сбв х Кф, де: П – загальна площа тимчасової споруди торговельного, побутового, соціально-культурного та іншого призначення, зазначена в паспорті прив’язки ТС або в схемі розміщення об’єктів сезонної торгівлі; Сбв – середня базова вартість одного квадратного метра земельної ділянки, встановлена рішення Житомирської міської ради; Кф - коефіцієнт функціонального використання.

Розмір пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою при встановленні тимчасових споруд для проведення ярмарок, державних та місцевих святкових, урочистих масових заходів, розважальних та рекламних заходів; сезонної торгівлі розраховується за формулою: ПУ = П х Сбв х Кф / 365 х кількість днів проведення заходів/сезонної торгівлі.

Пункт 3.4, який хочуть виключити, стосується пені за несвоєчасну сплату: «Суб'єкт господарювання за прострочку платежу сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня».

Крім того, з Порядку хочуть виключити розділ «Використання пайової участі», в якому зазначалося, що сума зарахованої на розрахунковий рахунок уповноваженої особи пайової участі, після сплати податку на додану вартість до державного бюджету України, використовується для фінансування заходів з благоустрою міста Житомира, затверджених відповідним рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські підприємці просили зменшити розмір пайової участі, застосувавши коефіцієнт 1 замість нині діючого 3 для тих, хто торгує підакцизною групою товарів. За інформацією начальника управління капітального господарства Олександра Марцуна, з 1 квітня власники МАФів вже платять за новою ставкою – її зменшили всім на 20%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком МАФ пайова участь  
Матеріали по темі