Місто

У Житомирі​ на Форумі роботодавців підписали перший у місті договір про дуальну освіту

17 May 2018, 14:13

На Форумі роботодавців 16 травня представники влади, бізнесу та навчальних закладів обговорювали можливості впровадження дуальної освіти у Житомирі. Така форма співпраці передбачає взаємодію роботодавців з навчальними закладами, аби ті не просто навчали студентів теоретично, а й практично.

«Підприємства закликали до них на екскурсії, встановлення партнерських відносин, вони готові допомагати та інвестувати у навчальні лабораторії переходити до дуальної системи освіти. Це та система, яка півстоліття працює у Німеччині, Австрії, Швейцарії, Канаді, Південній Кореї, Китаї. Якщо ми не наблизимо освіту і підприємства, компанії один з одним, то ми втратимо інтелектуальний капітал, людський капітал», - каже директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.


За таким принципом вже співпрацюють Житомирський технологічний університет та завод «Кромберг енд Шуберт», який минулоріч відкрив на базі вишу навчальну лабораторію для підготовки кадрів для свого підприємства. Наступний крок, кажуть представники заводу - центри компетенції.

«Наш пілотний проект співпраця з ЖДТУ. Ми хочемо зміщати акцент нашого заводу і сприйняття нашого заводу як суто виробництва. Ми хочемо в Житомирі побудувати декілька центрів компетенції, які будуть займатися інженерними розробками. Студенти будуть працювати над проектами, розробляти технології, макети, вироби. Це їм дасть великий досвід, і для університету це буде досить цікаво, тому що вони зможуть створити у себе певну технологічну практику», - розповідає керівник відділу управління персоналом заводу «Кромберг енд Шуберт Житомир» Максим Козирєв.

Завдяки цьогорічному форуму від діалогу до конкретних дій наважилось перейти іще одне потужне підприємство.

«На форумі сьогодні було підписано першу угоду з дуальної освіти між компанією «Ферпласт – Україна» із центром професійно-технічної освіти», - ділиться директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради.

Директор департаменту економічного розвитку переконаний, що саме Форум роботодавців та ярмарок вакансій дозволить чітко визначити перелік професій, на які є попит на ринку праці в Житомирі. Наразі ж каже: у лідерах робітничі спеціальності, інженерні, технічні та ІТ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Кромберг енд Шуберт  
Матеріали по темі