Влада

Дізнавшись про «покарання» за несплату аліментів, житомирянин погасив борг у 93 тис. грн

18 May 2018, 16:32

Фахівці юстиції Житомирської області продовжують поповнювати список тих, хто попри власне бажання вже ліквідував заборгованість зі сплати аліментів перед власними дітьми.

Про це інформує головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

«За рішенням суду, житомирянин повинен сплачувати на утримання своєї неповнолітньої дитини ¼ частини заробітку щомісячно, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Однак тривалий час нехтував батьківським обов’язком і на початок травня нинішнього року заборгував власній дитині понад 93 тисячі гривень. Коли боржник з’явився на виклик працівників Богунського відділу державної виконавчої служби міста Житомир головного територіального управління юстиції у Житомирській області, в його присутності було розраховано аліментну заборгованість, роз’яснено порядок сплати аліментів та відповідальність, яка настає за ухилення від матеріального утримання своєї дитини», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спеціалістів, лише тоді, коли державні виконавці повідомили боржнику, які заходи примусового впливу чекають на нього у разі несплати аліментів (обмеження у праві керування транспортними засобами, виїзду за кордон, полювання та користування зброєю), несумлінний батько вирішив погасити заборгованість у повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець квітня 2018 року на виконанні в органах державної виконавчої служби Житомирської області знаходиться 23 330 виконавчих документів про примусове стягнення аліментів. З часу дії нового закону щодо аліментів з жителів Житомирської області стягнули понад 17 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти юстиція  
Матеріали по темі