Здоров'я

Житомир на другому місці після Маріуполя по укладенню декларацій із сімейними лікарями

22 May 2018, 13:47

Місто Житомир у передовиках впровадження медичної реформи. Про це під час брифінгу 22 травня повідомила заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

За її словами, активна роз’яснювальна робота серед населення дозволила місту посісти друге місце у загальному рейтингу українських міст по укладенню декларацій із сімейними лікарями.


«Була проведена досить велика роз’яснювальна кампанія з цього приводу, і люди певним чином обізнані стосовно особливостей укладання декларацій із сімейними лікарями окремо. Перед початком цієї роботи ми об’їздили амбулаторії і додатково перевірили наскільки лікарський склад готовий до цієї роботи. Звичайно, що певні моменти були, оскільки кожна робота супроводжується певними моментами, коли люди не зовсім зрозуміли що і як, хтось не взяв одразу документи. Але практично усе це усувалось і всі складні аспекти людям роз’яснювались. На сьогодні ця робота організована досить добре. Внаслідок цього потрібно сказати, що місто Житомир серед міст України має другу рейтингову позицію після Маріуполя по укладенню декларацій із сімейними лікарями. Це дуже відрадно, оскільки ми вважаємо, що це не просто пусте рейтингове місце, а це показник реальної роботи реальних людей», - сказала заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.

Наразі у Житомирі майже 70 тисяч пацієнтів вже підписали декларації та уклали угоди із сімейними лікарями.

«Насправді місто Житомир активно долучилось до реформування первинної ланки надання медичної допомоги. Станом на сьогоднішній ранок більше 66 тисяч укладених угод між лікарями, які надають первинну медичну допомогу та пацієнтами, мешканцями міста. Наразі комп’ютеризовано усі робочі місця сімейних лікарів. Закінчується останнє встановлення і розгортання робочих місць лікарів-педіатрів. Наразі ми розраховуємо до кінця тижня закінчити цей процес. Активно впроваджуємо «Поліклініку без черг» з метою усунення черг біля кабінетів лікарів, які надають первинну медичну допомогу. Хотілось би звернути увагу, що після укладання угоди між пацієнтом та лікарем пацієнту потрібно звернутись в реєстратуру закладу, де зможуть зробити відповідну відмітку в електронній амбулаторній карті для того, щоб пацієнт мав можливість записуватись до свого сімейного лікаря через мережу інтернет. Працюємо над впровадженням електронної медичної карти для того, щоб забезпечити електронний документообіг в закладах, що надають первинну медичну допомогу і розраховуємо протягом літа впровадити цей механізм», - додав керівник комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик.

Як повідомляв Житомир.info, в області підписано найбільше декларацій з лікарями сам у Житомирі, а в Коростені на кінець квітня ще й не розпочинали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір Дідик лікар поліклініка  
Матеріали по темі