Суспільство

У селі Житомирської області вдруге за два місяці скинули тонни львівського сміття

22 May 2018, 17:59

Дві величезні купи відході різного походження вдруге упродовж весни виявили мешканці села Барвинівка Новоград-Волинського району Житомирської області. Сміття скинули поблизу села, за 5 км від міжнародної траси Київ-Чоп, на тому ж місці, куди й в середині квітня.

В. о. старости Барвинівки Микола Гордійчук записав відео, у якому розповідає, чому впевнений, що сміття в село везуть саме зі Львова.


«Більш як півтора місяці відтоді, як «подарунок зі Львова» до нас поступив у вигляді сміття. Ми думали, гадали, як ліквідувати це сміття, як цієї ночі, в ніч з 21 на 22 травня знову дві купи сміття приїхали зі Львова до нас. Сміття – львівське, сумніву нема, тому що чеки папери підтверджують, звідки воно привезене. Не вистачає слів, я не розумію, що твориться у нашій державі, чому на це закриваються очі і нікого не притягують до відповідальності, мені незрозуміло. Сміття цього разу значно гірше, ніж минулого. Значно більше органіки, у ньому якісь кістки тварин. Я вважаю, що це вогнище інфекцій, яке може привести до будь-яких хвороб як людини, так і тварини. Що робити з цим сміттям – я не знаю, знову ми залучаємо правоохоронні органи, поступає інформація про те, що є машини з львівськими номерами, які приїжджають у Новоград-Волинський продукцію з камінного кар‘єру забирати, від машин відчувається запах сміття. Тобто одна з версій, що сюди приїжджають зі сміттям, розвантажують, завантажуються і везуть до себе іншу продукцію. Як у подальшому від цього оберігатися – не знаю, де ставити камери спостереження, де на що шукати кошти, але, думаю, що якщо влада центральна в це не вмішається, якщо за кожен такий випадок не буде відповідати саме представництво Львова, саме керівництво Львова, тому що вони звітують, що їхнє місто вже майже очищене, але очищене за рахунок забруднення навколишніх областей, то я тоді не знаю, яка у нас держава, чи тут існує законність і відповідальність. Я не знаю, що нас чекає попереду, якщо не будуть вживатися заходи», - зазначив Микола Гордійчук.

Нагадаємо, 16 квітня близько 90 тонн сміття з Львівщини висипали вантажівки поблизу села Барвинівка Новоград-Волинського району.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня цього року поблизу села Рудня-Бистра Олевського району Житомирської області розвантажилися орієнтовно дві вантажівки зі сміттям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття Львів Новоград-Волинський район 
Матеріали по темі